“Skok u budućnost” i u Lebanu

LEBANE

„Ja znam šta ovo znači za Lebane, za jug Srbije, šta ovo znači za Caričin grad. Malo mesta u Evropi ima nešto iz rimskog perioda, a država će zbog toga uložiti u sređivanje celog grada“ – Ovim rečima je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio projekte koji će biti realizovani u Lebanu prilikom izlaganja plana „Srbija 2027 – skok u budućnost”. Izložio je i šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, integralni razvoj i Ekspo 2027, saopšteno je kabineta predsednika opštine Lebane.

“Predsednik Vučić je rekao da se na ovom planu dugo radilo i da je sveobuhvatan, ambiciozan, rađen sa mnogo energije, entuzijazma i ljubavi. Dodao je i to da je Ekspo 2027. iskorišćen kao povod da se Srbija unapredi.

Neki od izuzetno značajnih projekata u Lebanu su na korak od finalizacije, a sve na inicijativu predsednika države i predsednice Vlade Ane Brnabić.

Trenutno se u Lebanu iščekuje završetak radova na Centru za posetioce Caričin grad u koji je država uložila 194 miliona rsd, u toku je rekonstrukcija Hotela i priprema za povećan broj turista. Kako je predsednica Vlade nedavno najavila, s proleća će otpočeti uređenje centralne pešačke zone i izgradnja pasarele preko reke Jablanice, kao i uređenje Autobuske stanice i rekonstrukcija Vizitorskog centra Teodora koji će postati mini hotel.

Realizacijom svih ovih projekata Lebane će dobiti novo lice, a Srbija će dobiti šansu da se predstavi kao moderna zemlja primamljiva turistima i investitorima 2027. godine na svetskoj EKSPO izložbi “, navodi se u saopštenju. (kraj) saopštenje/MN

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miroslav Jović
Miroslav Jović
4 meseca pre

Možda bi bilo dobro da se ovih dana u Lebanu okupi menadžment Udruženja privatnih turističkih agencija Srbije i najzainteresovaniji članovi toga udruženja kako bi se okrenuli postavljanju novih turističkih programa za Lebane i okolna sela, ali i ovaj okrug juga Srbije. Postavlja se pitanje koliko u Lebanu i selima oko njega ima smeštajnih kapaciteta za potencijalne goste već od dolazećih neradnih dana u februaru ove godine. Znamo da socijalno preduzeće Radanska ruža ima šta da predstavi gore pomenutom Udruženu, ali ima i drugih domaćinski orijetnisanih lebančanki pa evo ideje za bolje pripreme za nastupajuću turističku sezonu i nadležni sajam u Beogradu.

Miroslav Jović
Miroslav Jović
4 meseca pre

Sneg je okovao njive ali posle svega iznetog u ovom članku pravi domaćini iz Lebana i okolnih sela moraju još jednom da analiziraju svoja dosadašnja ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i plasman gotovih proizvoda sa njihovih parcela. Sada se u toplom domu sagledava sve što treba da se uradi u nastupajućem prolećnom angažmanu ali otvara se nova perspektiva i sve je u drugačijem usmerenju lične energije svakog ukućanina.