Sjajan nastup Uroša Živanovića

LESKOVAC

Najbolji plivači Srbije okupili su se na poziv nacionalnog selektora Igor Beretić na situacionom treningu radi provere forme budućih predstavnika naše zemlje na internacionalnim takmičenjima. U Plivački klub “Dubočica” su stigla tri poziva, za Ninu Stanisavljević, Uroša Živanovića i Bratislava Pešića. Učešće je uzeo samo Uroš Živanović, dok su Nina i Bratislav zbog zdravstvenih razloga preskočili ovaj izuzetan događaj.

Uroš je nastupio u trci 100m prsno, gde je plivao sa našim olimpijcem Čabom Silađijem. U ovoj trci Uroš je nezvanično oborio rekord Srbije do 16 godina sa rezultatom 01:04.25, kojim je rangiran kao najbrži petnaestogodišnjak Evrope. Svojim prolaznim rezultatom iz ove trke, koji iznosi 29.68, on je zauzeo prvo mesto na rang listi Evrope u disciplinini 50m prsno za godište 2005.

Iz PK „Dubočica“ kažu da su, s obzirom na okolnosti vezane za obustavu rada bazena na dva meseca sve do 18. maja i ponovno zatvaranje bazena od 6. jula i rada u otežanim uslovima zbog epidemiološke situacije, ponosni na istrajnost plivača. Sa optimizmom se očekuju još bolji rezultati kada se na matičnom bazenu (SRC Dubočica) ponovo stvore uslovi za dalji rad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare