Situacija u Nišu stabilna, do sada vakcinisano 85 odsto lekara

NIŠ

    Kada se radi o epidemiji korona virusa situacija u Nišu je stabilna, kaže profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš. U bolnici u Kruševcu je trenutno 37 pacijenata dok ih je juče bilo dvoje novozaraženih.

   “Klinički slučajevi su lakši nego u slučaju prethodnih talasa. Inače, bolnicu u Kruševcu pune pacijenti iz  ostalih gradova u Srbiji, ali ne i pacijneti iz Niša”, kazao je Perišić.

   On je kazao da su juče vakcinisana 43 zdravstvena radnika, a pre nekoliko dana i po 60 do 70 dnevno.

   “Da smo se tim tempom vakcinisali davno bismo bili na sto posto vakcinisanih zdravstvenih radnika.U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu najviše je vakcinisanih među lekarima, 85 odsto, a kada se radi o medicinskim sestrama i nemedicinskom osoblju taj procenat je 65 do 70 posto. Nadam se da će  ove brojke nastaviti da rastu, a inače sam zagovornik obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike”, kazao je Perišić.

   U Univerziteskom kliničkom centru u Nišu, u novoj zgradi, za sada nije u funkciji samo četvrti sprat.

   “Prilikom korišćenja ovog sprata u KOVID-u nastala su oštećenja koja se sada saniraju. Obnovljena je betonska košuljica, čekamo da se  izliju podovi u narednih nekoliko dana i onda će sprat  početi da se koristi. Jedno krilo za neurologiju, drugo za pulmologiju”, kazao je Perišić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare