Šiškin: Sajam cveća i meda pomeren zbog gradonačelnikovog privatnog putovanja za vikend

LESKOVAC

Danas je u Leskovcu, u sred radne nedelje, održan Sajam cveća i meda. Prvobitno je planirano da se Sajam održi za vikend, ali je pomereno, kako saznajem iz relevantnih izvora, zbog privatnog putovanja gradonačelnika, kaže Vladimir Šiškin, član inicijativnog odbora Pokreta „SRCE” u Leskovcu..

“Održati ovakav Sajam u sred srede je u najmanju ruku podsmevanje svim izlagačima koji su o pomeranju datuma bili obavešteni tek jutros, ali i nepoštovanje gostiju/kupaca kojih, naravno, nije ni bilo.
Prema rečima pojedinih izlagača, održavanje Sajma je odlagano nekoliko puta.
Ranijih godina, kada su se sajmovi ovog tipa održavali, dolazili su gosti iz okruženja, pozivani su na vreme; i oni su kupovali med i opremu za pčelarstvo, a danas su izlagači jedva pazarili po par hiljada dinara i to od ljudi iz gradske uprave, koji su za vreme radnog vremena bili na trgu kako bi se slikali i izreklamirali sebe.
Zanima me jedna stvar.
Dokle će se sajmovi i manifestacije pometati zbog neodgovornosti, neozbiljnosti i nepoštovanja učesnika, koje gradonačelnik neskriveno svojim postupcima pokazuje, a koji su bili primorani da se prilagode njegovim privatnim obavezama? Zadatak gradonačelnika je da služi građanima, a ne oni njemu. Da stvar bude još više poražavajuća, ovo nije prvi put da se manifestacije odlažu zbog privatnih obaveza gradonačelnika. (Setimo se svečane proslave povodom Dana oslobođenja grada koja je isto pomereno zbog privatnih obaveza gradonačelnika.) Zašto se gradonačelnik i uprava grada ponašaju kao da se sajmovi I manifestacije finansiraju iz njihovog, a ne iz džepova svih poreskih obveznika, i do koje granice ide bezobrazluk i bahatost gradskih funkcionera u ovakvim i sličnim situacijama?

Sve ovo ne bih znao da me danas izlagači i prodavci meda i opreme vrlo nezadovoljni nisu pozvali kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.
U 17.00 sati sam otišao do trga, ali je i radno vreme funkcionera iz gradskih uprava bilo završeno, tako da nije bilo potrebe za daljim slikanjem, pa su i izlagači otišli svojim kućama.
Sve sam snimio baš na svom FB profilu”, rekao je za JUGpress Šiškin. (kraj) LJS/SM

.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Leskovačka splačina.Kada većina nepismenih zavlada manjinom pametnih likovi kao Mesko i Vučko budu bitne figure.Kukavice sa dugačkim jezikom i bez obraza.

Rale
Rale
1 godina pre

Zna li se gde je bio objavljen poziv izlagačima?
Da li se plaćala kotizacija, zakup tezgi?