Sindikat “Sloga” nezadovoljan smanjenjem kazne vozaču ubici

BEOGRAD-NIŠ

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nezadovoljni su odlukom Apelacionog suda u Nišu kojom je smanjena kazna vozaču ubici Nemanji Stamenkoviću sa sedam na šest godina zatvora, a koji je bahatom vožnjom 4. januara prošle godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Nišu u kojoj su smrtno stradali pešaci na trotoaru, poverenik Sloge za Niš Dejan Ilić (48) i dete Andrej Prekljušaj (12).

Nakon ovakve skandalozne i sramne odluke ne bi nas čudilo da u jednom trenutku Stamenković dobije smanjenje kazne zbog “dobrog vladanja”, onda i nanogicu, i kaznu zatvora odsluži u svojoj kući.

Poseban skandal je mera mera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od pet godina, što znači da on neće voziti samo dok bude na izdržavanju kazne.

Ovakve odluke, a bilo ih je više – ne idu u prilog rešenjima koja će poboljšati nezavisnost i efikasnost sudske vlasti, već naprotiv stvaraju još negativniju sliku da je u Srbiji ukoliko imaš novac i političku moć moguće vršiti i najteža krivična dela bez kaznene odgovornosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare