Simultanka u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana

NIŠ

Gradska opština Medijana, u saradnji sa Šahovskim savezom Nišavskog okruga, suorganizator je događaja „Postavljanje šahovskih figura na javnim površinama“. Tim povodom, u dvorištu opštine, predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić, povlačenjem prvog poteza, započeo je partiju šaha sa niškim osnovcima.

                      „Današnje okupljanje, kao i sva prethodna okupljanja u našim parkovima, u okviru ove manifestacije, prilika su susreta generacija, gde imamo spoj mladosti i iskustva“ izjavio je predsednik Kocić i dodao da, „igranje šaha na otvorenom, čini ovu igru dostupnom i ostalim sugrađanima, prolaznicima, jer cilj ovog projekta i jeste popularizacija šahovskog sporta, ne samo na teritoriji najveće niške opštine, već i šire“.

                     Predsednik Kocić, podsetio je ovom prilikom, da je „Gradska opština Medijana, maja meseca ove godine, najstarijim sugrađanima, koji vreme provode u Svetosavskom parku, obezbedila garniture šaha i domine, za razbibrigu u penzionerskim danima.“

                    Potpredsednik Šahovskog saveza Nišavskog okruga, Aleksandar Batanjac, istakao je značaj koji šah, kao sport ima i zahvalio GO Medijana, na izuzetnoj saradnji, sa nadom da će ubuduće biti još uspešnija.

                    Simultanke će se održavati do sredine oktobra 2022. godine, na više lokacija na teritoriji GO Medijana i to  u Parku 7. juli i delu pešačke zone Ulice 7. juli, u Parku Čair, u blizini Dečijeg kulturnog centra i Parku Sveti Sava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare