SIMPO: NISMO KANDIDATI ZA STEČAJ

VRANJE

           

Simpo ad Vranje je u programu finansijske konsolidacije koji je podržan od strane Vlade RS, Ministarstva privrede i banaka, i čijom realizacijom ova kompanija treba da postane tržišno održivi sistem sa profitabilnim poslovanjem u osnovnom (core) biznisu, a da sva ostala društva (non-core biznis) treba da budu predmet ubrzane privatizacije, saopšteno je iz te kompanije u kojoj dmenatuju da je Simpo jedna od kandidata za stečaj.

„ Simpo do sada nije bio u procesu restrukturiranja, a to znači ni pod zaštitom države od poverilaca, niti će biti u narednom periodu. Zaključkom Agencije za privatizaciju kod Simpa je prekinut proces privatizacije, do rešavanja pitanja registracije promene vrednosti i strukture kapitala. O njegovom ponovnom pokretanju odluku će doneti nadležni državni organi, dok Simpo ima obavezu da nastavi sa procesom finansijske konsolidacije prema usvojenom programu“, dodaje se u saopštenju.

U ovoj kompaniji navode da je  „u Simpu  pokrenuta proizvodnja 12. januara nakon pauze od šest  meseci i od tada postoji kontinuitet u proizvodnji“.

„ Prodaja beleži rast na domaćem tržištu i zemljama u okruženju, a Simpo se sklapanjem izvoznih poslova polako vraća i na evropsko tržište. Zaključili smo i značajne ugovore o opremanju nekoliko hotela koji će imati veliku ulogu u daljem procesu Simpove finansijske konsolidacije a sve u cilju obezbeđenja održivog i pozitivnog poslovanja“, navodi se u saopštenju Simpa u kome se navodi da „nepotpune informacije, koje se ovih dana objavljuju, unose nemir među naše poslovne partnere, dobavljače i radnike koji su zabrinuti za opstanak kompanije što samim tim nanosi štetu našem redovnom poslovanju“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare