Simbolično održana 31. Roštiljijada

LESKOVAC

U vanrednim uslovima, bez najave i u prisustvu građana koji su slučajno prolazili kraj dvorišta Šop-Đokić kompleksa, održana je 31. Roštiljijada.

Uz muziku trubačkog orkesta Isidora Zećirovića napravljena je pljeskavica od 33 kilograma, podeljena okupljenima i to je bilo sve. Po rečima Nebojše Kocića, direktora Turističke organizacije Leskovac, zbog epidemiološke situacije drugačije se nije moglo.

„Roštiljijada je najznačajnija privredno-turistička manifestacija za grad Leskovac, kako zbog nekoliko stotina hiljada turista i posetilaca, tako i zbog promocije grada Leskovca kao turistički privlačne destinacije, kao potencijalnog tržišta za privrednike, ulagače, zbog promocije leskovačkog roštilja kao jednog od najznačajnih brendova juga Srbije. Turistička organizacija Leskovac se potrudila da uskladi manifestaciju sa aktuelnim trendovima, da je osavremeni, modernizuje i prilagodi savremenim potrebama. Imajući sve to na umu, program je bio prilagođen različitim ciljnim grupama i starosnim kategorijama. Ove godine je Roštiljijada trebala da se održi od 24.-31. avgusta, ali je zbog nastale epidemiološke otkazana kao i sve manifestacije koje okupljaju veliki broj posetilaca. Zato smo odlučili da na ovaj, više nego skroman način, podsetimo javnost šta ova manifestacija znači i da iskažemo nadu da ćemo sledeće godine u zdravlju, radosti i veselju uživati u ukusima roštilja i bogato, zabavnom programu.“

U ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović koja je podsetila da Roštiljijada zauzima važno mesto na turističkoj mapi Srbije i sinonim je za grad Leskovac.

„Jesen u Leskovcu ne može da počne bez mirisa roštilja koji se širi gradom, bez obaranja rekorda u pravljenju najveće pljeskavice, bez koncerata najvećih muzičkih zvezda, šarenila i mnogobrojnih posetilaca. Na žalost, epidemiološka situacija neke druge stvari čini prioritetnijim, tako da će ova godina proći bez ove manifestacije. Sada je najvažnije očuvati zdravlje naših sugrađana uz nadu da ćemo sledeće godine nastaviti tradiciju.“

U ime ekipe koja drži rekord u pravljenju najveće pljeskavice Predrag Lazarević je najpre izrazio žaljenje što nije mogla da se održi Roštiljijada u klasičnom obliku.

„Odlučili smo se da ove godine, zbog čitave situacije napravimo upola manju pljeskavicu nego prošle godine. Ova je imala samo 33 kilograma, a za sledeću se nadam i najavljujem pokušaj da napravimo najveću ikada, koja će da bude velika 67 kilograma.“

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Roštiljko
Roštiljko
3 godine pre

Postojalo je milion drugih načina da se pare (nije bitan iznos) pametnije utroše nego na ovu, poluzatvorenu manifestaciju u dvorištu TO Leskovac.
Pozdravljam ako su uposlenici od svojih plata odvojili sredstva da se “ne prekida” tradicija, ali će pre biti nešto drugo …

Sandra Mihajlović-dipl inž.poljoprivr. Solidarnost
Sandra Mihajlović-dipl inž.poljoprivr. Solidarnost
3 godine pre
Odgovori  Roštiljko

Sve to treba poslati na Tržište rada pa da Roštijiljijadu, Leskovačko leto i Karneval organizuje neka privatna agencija koja će posao dobiti na tenderu, čije će cena biti najniža a kvalitet organizacije na visokom nivou, a čije će angažovanje da košta 100 puta manje nego zaposleni u TOL kojima se ne zna broj. Agencija bio tri puta godišnje dobijala sredstva iz budžeta isključivo i samo za te aktivnsoti.
Nemam ništa lično protiv upošljenika TOLa, ja samo mislim da nas puno koštaju i da je suma astronomska.

Ljiljana, sećam se da pre nekoliko godina nadležni nisu umeli da odgov ore na pitanje koliko je u TOL-u zapošljenih, pa ako vam okolnosti dozvoljavaju možete kao novinar da ih pitate sada. Možda su se najzad prebrojili. Nije fer da mi gradjani ne znamo koliko njih plaćamo. Nije lepo što to od Vas tražim da ih pitate, mogu i ja da pitam, ali ja sam obična gradjanka koju će da ismeju i da pitaju – ko si ti da to pitaš, iako na to imam potpuno pravo. Ipak vaše pitanje ima mnogo veću težinu, i stvara kakvu-takvu obavezu kod pitanog. Naročito kada to pita jed ini slobodni medij u regionu.
Hvala Vam unapred.

licna korist
licna korist
3 godine pre

Draga, pa je l znas ti kako se peru, plakinju pare?

Da gi obrnem, pa cu gi vrnem!

Kako bi presvetli velecasni najsve u Leskovac dosao do mazoretkinju?

Il do maskiranu plesacicu?

Ako ne na razmeni kulture na medjunarodnom nivou, kada nasi predstavnici odlaze u inostranstvo da se druze u sitnim satima sa akterima manifestacije koja okuplja golotinju do 25 godina.

Sto se para tice one imaju svoj tok.

Prvi korak je izlaze iz budzeta gradjana.

Drugi korak je daju se za neku uslugu ili radove preduzecu.

Treci korak je da preduzece vraca u privatne dzepove deo novca koji se zove provizija za namestanje posla.

I stalno tako u krug, preko pruzaoca usluga, izvodjaca, pare gradjana dospevaju u privatne dzepove, koji zbog toga ne planiraju nikada da sidju s vlasti.

Usput se omrse o telesa vrcava, razigrana, nasminkana,mlada, raspolozena za zabavu siroke vrste.

Sandra Mihajlović-dipl inž.poljoprivr. Solidarnost
Sandra Mihajlović-dipl inž.poljoprivr. Solidarnost
3 godine pre
Odgovori  Roštiljko

Još nešto. Sigurna sam da bi i ostale gradjane kao i mene zanimalo kolika su sredstva koja se godišnje izdvajaju iz budžeta, pa možete i to da pitate.

Objavi
Objavi
3 godine pre

Ljiljo, objavi mi komentar. Ako kaźem da je nešto kiĉ, to nije uvreda.