Šezdeset godina rada podružnice računovodja i revizora Niš

NIŠ

 

Podružnica računovođa i revizora Niš obeležila je jubilej – 60 odina rada.

Na samoj svečanosti najzaslužnijim članovima i organizacijama dodeljene su povelje, priznanja i zahvalnice. Obeležavanju zavidne godišnjice prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Medijana, član Veća Božidar Ilić i pomoćnica predsednika opštine Milija Tatarević.

Ona je pozdravila skup u ime predsednika opštine Milana Krstića i naglasila da se u današnje vreme mogućnosti poslovanja čine nedovoljnim i da poslovno okruženje i uslovi tržišta često nisu onakvi o kakvima privrednici sanjaju.

“ Uprkos tome, vi vašim dugogodišnjim zalaganjem i svakodnevnim unapređenjem prevazilazite prepreke i odolevate iako je pritisak tržišta snažan. Neophodno je da budemo usmereni jedni na druge radi uspostavljanja dobre poslovne saradnje i dugoročnog poslovnog efekta – dodala je Tatarević.

U Podružnici računovođa i revizora Niš se od osnivanja radilo. Svi postignuti rezultati su plod programskog usmeravanja i jedinstva članstva. Stečeno iskustvo u prošlosti omogućilo je da kroz ceo period Podružnica bude nosilac razvoja računovodstvene profesije i nezaobilazni učesnik u svim promenama računovodstvene prakse. Niš danas ima uzornu i profesionalnu organizaciju, Podružnicu RR Niš, čiji predan rad ih je uzdigao u sam vrh najaktivnijih društava u svojoj oblasti. Uspešnom radu Podružnice doprineli su Savez računovođa i revizora Srbije, mnogi autori, saradnici, kolektivi, institucije i organizacije, zaposleni. Posebno treba istaći dugogodišnju saradnju sa Ekonomskim fakultetom u Nišu, Ekonomskom školom, stručnim saradnicima bivše SDK, filijale Niš, Regionalnom privrednom komorom Niš, Poreskom upravom Niš.

Danas niške računovođe, na čelu sa predsednikom Podružnice Miodragom Perićem, ovlašćenim računovođom, nastavljaju da budu što uspešniji. Savez RR Srbije je ugledna i međunarodno priznata profesionalna asocijacija. Potpuna standardizacija i harmonizacija u

okviru globalnih zahteva, uz oslanjanja na specifične nacionalne standarde i sopstveno članstvo, koje prihvata međunarodne standarde, principe i pravila i njihove primene, predstavljaju osnov budućih aktivnosti.

Svečanosti povodom 60 godina Saveza računovođa i revizora u Nišu prisustvovali su i predstavnici Saveza računovođa i revizora Beograd, i mnogobrojni gosti i saradnici iz Makedonije, Bugarske i cele Srbije.

Podružnica računovođa i revizora Niš, osnovana je 23. aprila 1957. godine, kada je doneta odluka da se sekcija Društva ekonomista Srbije u Nišu organizuje u Podružnicu Udruženja knjigovođa Srbije u Nišu. Prvi predsednik Podružnice Udruženja knjigovođa Srbije u Nišu bio je Božidar Grašić, šef računovodstva Fabrike koža „Đuka Dinić“ u Nišu.

Област са прилозима

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare