Šesta KreNI konferencija održava se od 27. do 30.novembra

NIŠ

KreNI6  konferencija biće održana od 27. do 30. novembra dok je poziv za učesnike trajao do 20. novembra.

Tokom četiri dana mladi kreativni ljudi, polaznici konferencije radiće sa priznatim stručnjacima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta na mapiranju i razvoju rešenja za izazove koje primećuju u svom okruženju.

  KreNI6 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima iz Švedske, Austrije, Francuske, Italije, Portugalije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Srbije, sticati nova znanja  i razvijati rešenja za digitalni razvoj našeg grada.

                         “Teme ovogodišnje konferencije je „Digital disruption“ i bavićemo se promenama koje tehnologije poput virtuelne realnosti, robotike, blokčejna, gejminga, virtuelnog dizajna, data science, IoT donose tradicionalnom shvatanju privrede i društva. Pričaćemo o pozitivnim promenama  i benefitima koje ove tehnologije sa sobom donose u oblastima poput zdravstva, obrazovanja, ekologije, kulture  ili saobraćaja”, kaže Snežana Andrić, predsednik Mladih ambasadora koji organizuju konferenciju i dodaje:

                          “ Na KreNI6 pokazaćemo koju moć inovacije imaju i zašto su pokretač razvoja a o tome ćemo učiti na primeru zemlje domaćina KreNI6 – Švedske, kao zemlja koja je u svetskom vrhu u digitalizaciji, tehnološkom razvoju, pametni gradovima i inovacionim dostugnućima. Kroz rad sa predavačima iz Švedske, predstavnicima švedskih kompanija ali kroz „švedski kutak“ u kome će biti predstavljena dostignuća švedske u razvoju pametnih industrija, približićemo tehnološke domete ove skandinavske zemlje”.

                      KreNI je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta. Prvih 5 KreNI konferencija je postiglo svoj cilj promovisanjem sektora kreativnih industrija kao alata za rešavanje problema u društvu, ali najviše od svega, stvaranje prostora za kreativne mlade ljude da razvijaju onakvo društvo u kakvom žele da žive.

                     “ U poslednjih pet godina stekli smo veliku vidljivost i tokom konferencija razvili više od 20 rešenja za gradske izazove. Rešenja pokrivaju različite teme – od zelenih fasada na zgradama u Nišu, aplikacija za cirkularnu ekonomiju, drvenih kućica za ulične prodavce, prenamenu odmarališta  u gradu, podrške mladim muzičarima ili promociju biciklizma, aplikaciju za komunalne probleme”, ističe Snežana Andrić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare