Šešelj u Leskovcu: Protiv istopolnih brakova, podržava Vučića i zalaže se da Nemačka kopa rudu po Srbiji

LESKOVAC

Nećemo mi da ubijano one koji su sklopili istopolne brakove u inostranstvu ali smo protiv toga da to bude po našem zakonu.  rekao je lider SRS Vojislav Šešelj  danas u Leskovcu odgovarajućí na pitanje novinarke JUGpressa kako da birači protumače njegov poziv juče u Vranju da glasaju za SRS I Vučića a da istovremeno ta stranka skuplja potpise protiv istopolnih brakova iako je u Vladi Srbije, koju je izabrao Aleksandar Vučić, premijerka koja živi u istopolnom braku I ima dete.

Šešelj je rekao da je I Vučić vratio taj zakon na doradu.

“Ja imam nameru, pošto neću da se kandidujem I nećemo imati svog kandidata, da na ovim izborima podržim Vučića za predsednika a da pozovemo narod da glasa za listu SRS na republičkim izborima, dodao je Šešelj.

On je rekao I da je “važno sad, u ovim teškim vremenima, da Vučić pobedi u prvom krugu”.

“Nadam se da se danas neće obrukati I da će dati pametnu izjavu oko Urajine I Rusije”, rekao je Šešelj.

“Naravno, on ne može da kaže otvoreno kao ja ali treba da bude umeren I odmeren I nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir”, rekao je Šešelj.

“Ne smemo doizvoliti da bude drugi krug predsedničkih izbora jer bi u drugom krugu ovi izdajnici napravili haos u Srbiji I krvoproliće” rekao je Šešelj koji nije precizirao koji su to “izdajnici” ali se založio da se po Srbiji kopa zbog litijuma I drugih uda I da to radi isključivo Nemačka.

On je rekao I da bi “za SRS bilo idelano da se se Vlad bez nas ne može formirati”.

Najavio je da će se ta stranka zalagati da u budućoj Vladi ne budu “izdajnici” Zorana Mihajlovići Nebojša Stefanović..

“Naši uslovi za formiranje Vlade bi bili da se ukinu privatni izvršitelji, da se dozvoli legaliacija kuća I stanova za sitne pare, stotinak evra, možda neki dinar možda vise. Za poljoprivredu smatramo da se mora seljacima nabaviti veštačko djubrivio po cenama od prošle godine .

Četvrto, mi smo za to da se eksploatiše I litijum I borijum I zlato I srebro I bakar I nikal  i sve druge rude koje nam je Bog dao ali da se strogo vodi računa o ekološkoj zaštiti”, rekao je Šešelj.

On se, rekao je, zalaže da Nemačka iskopava rude po Srbiji po istim ekološkim kriterijumima kako to rade u svojoj zemlji.

Dodao je da se zalaže da se poveća rudna renta I objasnio da bi jalovinu od ispovanja ruda reši na taj način što bi bila skladištena u “betonska korita”a da bi iznad njalovine  sadio travu I drveće.

Na pitanje novinarske JUGpressa da li postoji negde u svetu primer da na jalovini rast drveće I trava Šešelj nije precizno odgovorio ali je pričao o deponiji iznad koje je zasadjena trava.

Rekao je da bi on odozgo dovezao zemlju I sejao detelinu jer ona pročišćava zemljište.

On je rekao I da u Srbiji treba praviti fabriku za baterije od litijuma koji bi se iskopavao.

Rekao je I da Srbija ne može da plaća sve tzroškove od poljoprivrede I da je zato potrebno da se iskopavaju rude a za zagadjenje u Boru da “sigurno nije veće nego u Beogradu”.

Šešelj se nije pozdravljao sa članovima stranke koji su ga dočekali jer je, kaže , imao koronu do utorka ali nije nosio ni zaštitnu masku . Na štandu u centru grada su deljene njegove knjige I skupljani potpisi protiv, kako je rečeno, gej brakova I prava da usvajaju decu”.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare