Sertifikati za praktikante Karijernog info centra

LESKOVAC
Danas su dodeljeni sertifikati praktikantima Karijernog info centra, koji je oformljen u okviru Kancelarije za mlade
a uz pomoć Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Reč je o projektu „Podsticanje zapošljavanja mladih“ gde je sedmoro studenata završnih godina prošlo stručnu obuku iz karijernog vođenja u savetovanja na osnovu koje su krenuli sa realizacijom dvodnevnih seminara u srednjim stručnim školama na teritoriji grada Leskovca.
Nevena Dimić, koordinator projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“, kaže da su organizovane interaktivne radionice na temu karijere, zanimanja, puteva obrazovanja.

„Reč je o jednom modelu profesionalne orijentacije koji je za te srednješkolce bio vrlo značajan, jer su se oni tada nalazili u jednom periodu prelaza iz srednje škole u svet rada. Koliko je to bilo značajno za same praktikante, bilo je značajno i za same srednješkolce, jer su i jedni i drugi zajedno razvijali svoje kapacitete. Interesovanje škola je bilo jako veliko, jer su predavanja držana u srednjim školama na teritoriji celog Jablaničkog okruga.“
Stefan Karanfilović, jedan od praktikanata, kaže da je za njega ovo bilo izuzetno zanimljivo iskustvo koje mu je pomoglo u razvoju komunikacijskih veština. Slično misli i Milan Dimitrijević, diplomirani inženjer arhitekture, jer je, po sopstvenom priznanju, pre ovih radionica imao strah od javnih nastupa.
„Komunikacijom sa grupom na ovim radionicama sam to savladao. U grupama je bilo po dvadesetak učenika i vremenom primećujem da je taj strah sve manji. Ovo iskustvo mi je veoma značajno, nemam više neki strah od nadolazećih projekata i siguran sam da te zadatke mogu da ispunim.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare