Senior kartice za niške penzionere

NIŠ

U prostorijama PUPS-a u Nišu počeo je upis penzionera za takozvane “senior kartice” Prvog dana za “senior kartica”  uz koju će moći jeftinije da plaćaju proizvode i usluge u niškim prodavnicama ali i da koriste druge pogodnostin, prijavilo se oko 300 penzionera.

Niš je drugi grad , posle Beograda koji je uveo “senior kartice”

Inicijativa za ovu akciju potekla je od Gradse organizacije penzionera,  niške Poslaničke kancelarije PUPS-a a veliku zaslugu ima I  narodn poslanik Hadži Milorad Stošić.

 

Senior kartice mogu da dobiju svi penzioneri grada Niša   u skladu sa članom 33. Statuta Gradske organizacije penzionera Niš, doneta je odluka o pokretanju akcije izdavanja „SENIOR KARTICE“ za sve članove GOP-a i sve penzionere grada Niša i Nišavskog okruga.

Kako kaže predsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević potpisani su ugovori sa nekoliko desetina maloprodajnih objekatata, gradskim apotekama, optičarskim radnjama, pekarom “Žitopeka”, optičarskoim radnjama, mesarama,  a upućeni su zahtevi javnim preduzećima I usanovama Grada Niša kao i privrednim subjektima i preduzetnicima koji pružaju usluge, poput tursističkim agencijama,  i prodaju robu u objektima na teritoriji grada Niša i Nišavskog Okruga kako bi se utvrdili uslovi, procentipopusta I druge povoljnosti „SENIOR KARTICE“.

“ Povoljnosti za naše penzionere koji imaju svoju senior karticu su od pet do pedeset posto , zavisno od toga koja je roba u pitanju I kakve su pogodnosti predvideli davaoci usluga I povoljnosti.” Kaže Zečević.

Iz organizacije penzionera kažu da će se povoljnosti odnositi I na posete kulturnim, sportskim i drugim manifestacijama i da će ovom akcijom biti obuhvaćeni svi penzioneri, bez obzira na to da li su starosni, invalidski ili poljoprivredni ili porodični, vojniili civilni.

„Do današnjeg dana sačinili smo i potpisali tridesetak ugovora i protokola o poslovno-tehničkoj saradnji o korišćenju „SENIOR KARTICE“, kojim se regulišu međusobni odnosi Gradske organizacije penzionera sa  pravnim licima  -preduzećima, preduzetnicima i ustanovama. Danas smo dobili dopis od “Niš ekspresa” koji će odobravati popust penzionerima na međumesnim linijama u visini 15 posto a taj popust naši penzioneri mogu da ostvare I na šalterima I kod vozača. Sada kada je akcija počela očekujemo još  veći odziv privrednika . Pregovarali smo I sa MTS-om a možemo da šaljemo beskonačan broj SMS poruka preko njihove mreže. Preko MTS-a  bićemo obaveštavani o tome šta ima novo, gde ima šta u ponudi za penzionere, ko daje popuste , ko je povećao povoljnosti. Ponosni smo što možemo da pomognemo da pomognemo penzionerima na teritoriji grada Niša” kazao je za JUGpress Zečević.

 Gradski odbor penzionera obezbedio je veliki spektar usluga – ekonomskih, kulturnih, sportskih, zdravstvenih i drugih sadržaja, ali se nadaju da je ovo tek početak I da će ih biti još više, ističu u gradskoj organizaciji penzionera.

Gradska organizacija penzionera  u svom sastavu ima pet udruženja penzionera u gradskim opštinama , Grada Niša, Medijane, Palilule,  Panteleaj,  Crvenog Krsta i  Niške Banje. U- Nišu živi preko 62.000 penzionera.

Iz gradskog odbora penzionera pozivaju sve zainteresovane penzionere da se lično jave Gradskoj organizaciji penzionera Niš u  prostorijama na Trgu Pavla Stojkovića broj 12, radi evidentiranja za izradu „SENIOR KARTICE“. Potrebno je poneti ličnu kartu i ček od penzije. Ukoliko penzioneri nisu u mogućnosti sami da dođu onda u njihovo ime može osoba ovlašćena za podizanje penzije, bračni drug, član porodice.

Seniorske kartice moći će da se koriste od 1. marta a akcija podele biće organizovane sve dok bude interesovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miodrag Nikolić
Miodrag Nikolić
5 meseca pre

Mala Podvala,

Pravo na senior karticu treba biti ostvareno penzionerskim statusom i preko države a ne uz uslov članstva u penzionerskim udruženjima uz mesečnu članarinu od 70 dinara.

Hoću senior karticu ali neću članstvo u u druženju penzionera.

Miodrag Nikolić.

Dragan
Dragan
6 godine pre

Potpisani su protokoli o privredno'tehnološkoj saradnji. PUPS – Privredni subjekti ?

Dragan
Dragan
6 godine pre

Da nije ovo prevara ?