Seminar za sudije , delegate i posmatrače zone “Jug”

NIŠ

U niškom ,,New city hotel” i na stadionu ,,Čair” održan je seminar za službena lica zone ,,Jug” , za sudije, delegate i posmatrače, a u organizaciji Stručne strukovne organizacije Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.
Od 34 pozvana delegata na seminar se nisu pojavili trojica, i to: Miroslav Stanković (Pirot), Milan Momčilović (Leskovac) i Jovica Stević (Kosovska Mitrovica). Na testu provere znanja delegati sportski radnici i delegati posmatrači pokazali su zavidno znanje, tako da su svi, koji su pristupili seminaru, sa uspehom položili, što je rukovodstvo seminara posebno apostrofiralo, pohvalivši sve te delegate.


Od pozvanih 25 glavnih sudija na seminaru se pojavilo 20 sudija. Fizičke norme nije prošao Nemanja Stanković (Lebane), dok Miloš Mitić (Surdulica), zbog povrede nije trčao propisane norme.
Pozive da seminaru prisustvuju poslati su na adrese 19 pomoćnih sudija. Aleksandar Stojković (Niš) nije zadovoljio na testu provere fizičke spremnosti, dok Stefan Trajković (Lebane) nije trčao.
Svi oni delegati i sudije, koji nisu se pojavili na seminaru ili nisu se iskazali na pravi način imaće prilike da se pojave na ponovnom seminaru koji će biti održan posle mesec dana.


Bratislav Ranđelović i dalje će obavljati ulogu komesara za takmičenje, dok je Ninoslav Spasić, novi komesar za suđenje, i oni su poručili sudijama i delegatima da svoj posao obavljaju u duhu propisa i fudbalskih zakona na pravi način, poštujući principe pravednosti i pravičnosti, a sve u interesu fudbala i fudbalskog sporta.
– Zvanje sudije druge kategorije dobili su: Marko Igić (Pirot), Nikola Ilić (Babušnica), Mladen Stojiljković (Niš), Pavle Grujić (Niš), Aleksandar Bošković (Niš), Vladan Spasić (Niš), Danijel Trajković (Leskovac), Aleksandar Tasić (Leskovac) i Stefan Stamenković (Bujanovac) – informisao nas je
Milan Minić.
Analizirajući uspešnost delegata, kao i sudija, Bojan Jovanović nije bio najzadovoljniji svim onim što su pokazale same sudije.
– I dok su delegati bili odlični, dotle su sudije u priličnoj meri zakazale i njihovim rezultatima ne možemo biti zadovoljni – naglasio je Bojan Jovanović.
Izvršni odbor FSRIS izdvojio je 200.000 dinara za mlade i perspektivne sudije, koji će za nekoliko dana otputovati za Banjsku u Bugarskoj na pripreme.


– Zahvalni smo Izvršnom odboru FSRIS koji je prepoznao aktivnosti naše sudijske organizacije i na pravi način nas finansijski pomogao za rad sa mladim i perspektivnim sudijama fudbalskog ,,Istoka”. Na petodnevne pripreme u Bugarskoj vodimo preko 50 perspektivnih sudija od 17 do 22 godine iz devet regiona i niškog gradskog saveza – obavestio nas je Žarko Anđelković, koji će biti sa perspektivnim sudijama na kampu u Bugarskoj.
Ispred Tehničke komisije SSOS FSRIS obratio se sudijama i delegatima predsednik Danilo Grujić, naš poznati internacionalac i poželeo svim učesnicima nastupajućeg prvenstva uspešnu i plodonosnu fudbalsku sezonu.


– U novu fudbalsku sezonu očekujem da ćete obavljati svoje dužnosti na pravi način, dostojno poštujući Pravila fudbalske igre i propisane Propozicije takmičenja. Očekujem od sve vas punu posvećenost i želim vam srećnu i uspešnu jesenju fudbalsku sezonu – poručio je Grujić..

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o