Selo Leskovik dobilo novu školu

NIŠ

Učenici Osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi“ u Leskoviku su dobili novu školu koja odgovara svim zahtevima 21.veka. Škola je podignuta na temeljima stare i ruinirane škole koja je bila u pojedinim trenucima opasna i po učenike a nije imala ni mokri čvor. Stare i ruinirane zgrade više nema, a na njenom mestu nalazi nova škola koju su svečano otvorili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik GO Crveni Krst profesor dr Miroslav Milutinović.

Otvaranju škole prisustvovao je načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović kao i gorovo svi meštani Leskovika. Jako je važno za sve nas ulaganje u obrazovanje i u decu predškolskog i školskog uzrasta je ulaganje u budućnost kako Grada Niša tako i Srbije, kazala je ovom prilikom gradonačelnica Sotirovski.

                      „Za nepune dve i po godine završili i otvorili dva nova vrtića, završili smo i ovu školu, rekonstruisali preko 100 školskih toaleta, završavamo sportske terene u školskim dvorištima, sa brojnim donatorima smo opremili adekvatnim osvetljenjem mnoge učionice ali i drugim školskim materijalom koji je neophodan za učenike. U obrazovanje smo ulagali i na druge načine. Ljude koji su u obrazovnom sistemu motivisali smo da se što više usavršavaju a pomagali smo i talentovanoj deci koja se takmiče od školskih do međunarodnih takmičenja.Stipendirali smo ih i stipendiraćemo ih“, istakla je Sotirovski.

                     U nove prostorije početkom drugog polugodišta ući će 12 mališana, sedam učenika i pet predškolaca.

                     „Prioritet rukovodstva Gradske opštine Crveni Krst je da mladi u što većem broju ostanu na selu. I ne samo da ostaju već i da se mladi vrate. Jedan od uslov je i da se obezbede uslovi za obrazovanje njihove dece i ovog puta smo mi taj uslov ispunili. U ovoj školi imamo 12 dece, sedam školaraca i pet predškolaca koji će iduće godine postati prvaci“, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst.

                     Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski Grad će se potruditi da do početka drugog polugodišta učionice budu opremljene i novim nameštajem a mališane dočekaju potpuno opremljene učionice.

                    Ona je pozvala meštane Leskovika da kažu šta im je još potrebno u selu, ali da u svojim zahtevima i željama pokažu i skormonost, a Grad će se potruditi da im, kao što je ti učionio i sada izgradnjom nove škole, izađe u susret.

                  „Trudićemo se da i druga naselja dobiju objekte koji dolikuju 21.veku a sve zbog mladog naraštaja i generacija koje dolaze. Na vama starijima je da kažete šta vam je sve još potrebno a mi ćemo se potruditi da sve što budete tražili  i ispunimo“, zaključila je gradonačelnica Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare