Seli se Cvetna pijaca: Prodavci negoduju, u lokalnoj samoupravi tvrde da su pristali na preseljenje

NIŠ

 Cvetna pijaca kod Tvrđave u Nišu uveliko se raseljava. Veći deo prodavaca je napustio ovu lokaciju i preselili su se na Zelenu pijacu, ali ima i onih koji negoduju zbog preseljenja. Kažu da im je nov prostor skuplji i da su to za njih neprihvatljive cene. Posebno zameraju gradskim vlastima što nisu blagovremeno obavešteni o preseljenju. Rok za iseljenje sa ovog prostora je 10.februar, ali je ovaj rok preko noći skraćen, kažu prodavci koji pakuju svoje stvari i naloženo im je da se što pre presele na drugo mesto.

      Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pak tvrdi  da nije sve baš tako.

        „Ono što je najvažnije, to je da su tri generacije ljudi koji su radili na Cvetnoj pijaci, dolazili na razgovor, da su svi saglasni da se isele sa tog prostora. Njima je omogućen prostor u zatvorenom delu Zelene pijace, gde će raditi u boljim uslovima jer je ta pijaca zatvorena. Nema onoga ko je došao a da nije otišao zadovoljan, što iz Gradske kuće, što iz Tržnice”, kazala je Sotirovski.

        Ona je dodala da je najvažnije to da je Grad ljudima koji su radili na Cvetnoj pijaci omogućio da nastave sa radom, a mesto na kome se do sada nalazila Cvetna pijaca biće urađen trg.

      “ Prostor budućeg trga biće jako lep za turiste ali i za naše Nišlije. Već uveliko radimo i sa njim ćemo da apliciramo ka Ministarstvu turizma. Ovih dana održaćemo i sastanke sa suvlasnicima i vlasnicima nekih prostora oko Tvrđave“, kazala je Sotirovski.

       Priča oko preseljenja Cvetne pijace i otvaranja Tvrđave aktuelizovala se pre nekoliko meseci kada su zakupci lokala i tezgi dobili rešenje o rušenju.Ovakva odluka je doneta kako bi se „otvorila“ Beogradska kapija na Tvrđavi za koju mnogi tvrde da je lepša i od glavnog ulaza u Tvrđavu.

      Povodom preseljenja Cvetne pijace oglasio se i Branislav Jovanović, odbornik u koaliciji “Niš, moj Grad” koji je kazao da je to ogledalo Niša i da zabrinjava što je aktuelna vlast pre samo dve godine poboljšavala uslove na pijaci, da bi sada brutalno rušila tezge i lokale.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare