Održana promocija programa Nacionalne službe za zapošljavanje

NIŠ

U Medija i reform centru Niš danas je održano predstavljanje programa i mera aktivnih politika zapošljavanja, koje su predviđene programom rada Nacionalne službe za zapošljavanje za ovu godinu. Za ovu namenu iz budžeta Republike Srbije biće izdvojeno 6.550.000.000 dinara.

Boban Matić, direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, izjavio je da je 31. januara raspisano 12 javnih poziva i da se očekuje da preko 20 hiljada lica dođe do zaposlenja preko ovih programa, a da  će od toga blizu 2.300 novozaposlenih biti osobe sa invaliditetom.

„Svi programi su namenjeni poslodavcima, osim programa za samozapošljavanje, koji je namenjen nezaposlenim licima. Program samozapošljavanja traje do 31. marta. Ostale programe možemo podeliti u tri grupe. Program namenjen osobama sa invaliditetom, programi zapošljavanja i programi obuke i obrazovanja.”

On je rekao da iz iskustva očekuju veliko interesovanje.

“Ono što je važno za Filijalu Niš jeste da uvek imamo veći broj zahteva u odnosu na raspoložive kvote. Mi smo već dobili određeni broj zahteva i veoma brzo ćemo doneti odluke po tim zahtevima”, kazao je Matić, pa dodao:

 “Ovi programi su namenjen zapošljavanju lica koji su u nekoj od kategorija teže zapošljivih lica u evidenciji. Takođe, i pripadnici nacionalne manjine Romi predviđeni su kao kategorija teže zapošljivih lica i moći će da se uključe u nekoliko programa.”

Od ove godine postoji i novi sajt Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Dobili smo redizajnirani sajt, gde imamo sve informacije o tome šta sve pruža Nacionalna služba, kako nezaposlenim licima, tako i poslodavcima. Takođe i sve informacije u vezi ovih javnih poziva mogu se naći na sajtu, u časopisu “Poslovi”, društvenoj mreži “LinkedIn”, kao i u svim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje.” Prošle godine je kroz aktivne mere zapošljavanja bilo uključeno oko 2.700 lica, dok je 6.000 uključeno kroz mere aktivnog traženja pos

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare