Sekretaricu Ivanovića u Prištini sumnjiče za gašenje kamera?

KOSOVSKA MITROVICA

(Izvor: N1)

Sekretarici Olivera Ivanovića Silvani Arsović je u Prištini određen pritvor do 48 sati, potvrdila je za KoSSev Ksenija Božović iz GI SDP. Ona je za Večernje novosti izjavila da kosovska policija Arsovićevu sumnjiči da je isključila kamere u stranačkim prostorijama u vreme Ivanovićevog ubistva, u šta je Božović izrazila sumnju.

“Spomenuli su neki nalaz veštaka, koji im nisu dali na uvid. Navodno je veštak utvrdio odgovornost u vezi isključivanja kamera u našim stranačkim prostorijama u vreme Oliverovog ubistva i za to su osumnjičili Silvanu. Strašno je šta nam rade! Ona mu je do srži bila odana. Sedela je sa njim u kancelariji 15 godina”, rekla je za Večernje novosti Božovićeva.

Dodaje da je razgovarala sa Silvaninim advokatom i da joj je on preneo da policija nije pokazala nikakav  validan dokaz na osnovu kog bi je zadržali u pritvoru. Ovaj list piše i da će Arsovićeva sutra biti izvedena pred tužilaštvo i sud.

“Ispitivanje je vršila policija, ne tužilac, kao što su rekli, i delo su okvalifikovali kao pomagač u izvršenju teškog krivičnog dela ubistvo Olivera Ivanovića. Ponovo su je pitali za kamere, iako je dva puta davala izjavu u vezi sa kamerama,“ rekla je za KoSSev Božović.

Božović izlaže, međutim, brojne sumnje u tvrdnje policije i ukazuje na kontradiktornosti, kao što je tvrdnja da je Arsović snimljena kako silazi niz stepenice iako kamere navodno nisu radile. “Kako kamere nisu radile od 4. do 16. (januara), pet minuta posle ubistva?! U momentu ubistva ona je jedina bila u kancelariji, ona je rekla da je tri puta išla niz stepenice, kamere su pokazale jedanput. Kako su kamere pokazale, a kamere nisu radile? Veze s vezom nema. Oni tvrde da kamere nisu radile od 4. do 16. i proradile su pet ili deset minuta po ubistvu,” objašnjava.

Na pitanje da li Arsović optužuju da je isključila kamere, Božović kaže da nije precizno definisano optužnicom, u kojoj stoji “pomagač u izvršenju teškog krivičnog dela”, ali da su se sva pitanja svodila na kamere.

Božović dodaje i da Arsović nije imala ništa sa održavanjem kamera, a izražava sumnju da su one zaista bile ugašene. “Ja ne mogu da tvrdim 100 posto, jer nisam proveravala, ali od 4. (januara prim.red.) da naše kamere ne rade, a da Oliver bude tu i u situaciji u kakvoj smo bili, pod pritiscima, pretnjama i tako dalje, to je nemoguće”, uverena je Božović.

Ona kaže da članovima partije nije bilo dozvoljeno da zajedno sa policijom pregledaju snimke sa sigurnosnih kamera kojih je bilo četiri.

“Zašto nije dozvoljeno da vidimo kamere mi? Nego su nam kamere na dan ubistva, 45 minuta posle ubistva su iz bolnice nas uzeli da dođemo da otvorimo kancelariju i sami su oni iz Prištine uzeli, skinuli resiver bez naloga tužioca?”

Božović kaže da su iz ove stranke insistirali da snimke pregledaju prvo svi zajedno, ali da su advokati Olivera Ivanovića, Vlajić i Pantović, koji su bili prisutni tu, rekli da kamere moraju da se predaju policiji.

Najzad, Božović objašnjava da su kamere bile povezane sa monitorom kompjutera u kancelariji Olivera Ivanovića, kompjuter je policija vratila, ali ne i risivere koji su i dalje, kako kažu, predmet istrage.

Osoba koja bi želela da isključi kamere morala bi da ih fizički ošteti sa spoljašnje strane, što, kako kaže, je mogao svako da uradi, a iz kancelarije, da izvuče kabal koji ih napaja iz zida. Božović tvrdi da taj kabl nikada nije bio isključivan.

Podsetimo, ranije danas nekadašnja sekretarica Olivera Ivanovića pozvana je na saslušanje u Prištinu, a Ksenija Božović je navela da joj se javila tokom puta, zamolila je da joj obezbedi advokata, nakon čega je izgubila kontakt s njom.

“Silvanu su pozvali da se jutros odazove u severnu policijsku stanicu radi davanja iskaza u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, što je Silvana i ranije činila nekoliko puta. U stanici su joj naveli da je specijalni tužilac tražio da je potrebno da se ode u Prištinu, a onda mi se, kako sam razumela, negde tokom puta javila i rekla da joj pronađemo advokata. Više od tada sa njom nemam nikakav kontakt. Veoma sam zabrinuta”, rekla je ranije danas Božović.

Za današnje davanje izjave Arsovićeva, kako prenose Novosti, nije dobila nikakav poziv.

Kosovski mediji su jutros javili da je Arsović uhapšena.

Kosovska policija se nije oglašavala, a Kossev prenosi da je pokušao da dobije potvrdu i zvanične informacije iz Prištine. Taj portal podseća da je Silvana Arsović dugogodišnja sekretarica Olivera Ivanovića i jedna od njegovih najbližih saradnika i prijatelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare