Ragmi Mustafa (PDD) predsednik Nacionalnog saveta Albanaca

BUJANOVAC

Ragmi Mustafa, nosilac liste Partije za demokratsko delovanje (PDD) na izborima za Nacionalni savet Albanaca i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini opštine Bujanovac , novi je predsednik ovog organa Vlade Srbije.

Mustafa je rekao da je Nacionalni savet Albanaca uputio pismo vladama Albanije i Kosova u kome traže zajedničku sednicu i da oni organizuje fondacija za Preševsku dolinu”, rekao je Mustafa.

Mustafa je na svom fejsbuk profilu napisao da je “razočaran” jer Preševska dolina, kako Albanci zovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, nije bila tema zajedničke sednice vlada Kosova i Albanije u Peći niti potpisanog sporazuma.
Mustafa navodi da je Fond za Preševsku dolinu, koji su ove dve vlade osnovale 2014. godine na zajedničkoj sednici u Prizrenu , bila “ohrabrujuća odluka” ali da je “Preševska dolina i dalje diskriminisana u svim oblastima od strane Vlade Republčike Srbije” te da je ” podrška Prištini i Tirani danas nego što je bila juče , za Albance u Srbiji. ”

On je dodao i da će novo rukovodstvo Nacionalnog saveta Albanaca raditi na produbljivanju komunikacije i  saradnje sa vladinim Albanije i Kosova, pozivajući se na modele ” koordinacije i saradnje mađarskog i hrvatskog Nacionalnog saveta sa  vladama u Budimpešti i Zagrebu”.
“Oni su dobar primer koji nam mogu poslužiti u budućnosti”, navodi Mustafa.

Verifikovanjem mandata izabranim članovima u Bujanovcu je formiran Nacionalni savet u novom sazivu.

Većinu članova, šest, ima PDD koji, zajedno sa dva člana iz Demokratske partije Albanaca (DPA)

Svoje predstavnike u Nacionalnoim savetu imaju  i Alternativa za promene predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, Demokratska partija Nagipa Arifija i  Pokret za reforme  predsednika skupštine opštine Preševo Samija Salihu.

Nacionalni savet Albanaca ima ukupno petnaest članova.

Nadležnosti Nacionalnog saveta su obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika i pisma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare