Šef kancelarije Svetske banke u Grdeličkoj klisuri

VLADIČIN HAN

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sastala se danas u Grdeličkoj klisuri sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom, sa kojim je razgovarala o završetku Koridora 10, a potom zajedno sa njim obišla deonice auto-puta finansirane iz kredita Svetske banke.

Mihajlovićeva je istakla da je Koridor 10 odličan primer saradnje države, “Koridora Srbije”, lokalne zajednice i naših međunarodnih partnera.

“Koridor 10 je najvažniji infrastrukturni projekat za Vladu Srbije, a sa Svetskom bankom imamo dugogodišnje partnerstvo koje je na svakom projektu do sada pokazalo rezultat. Zbog toga mi je drago što smo danas zajedno ovde i što obilazimo deonicu dugu 5,7 km koja je gotovo završena. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti i zvanično puštanje u saobraćaj Koridora 10”, izjavila je Mihajlović.

 

 

Potpredsednica Vlade dodala je i da je ukupna vrednost ugovorenih radova na južnom i istočnom kraku Koridora 10, koje je uz garancije Vlade finansirala Svetska banka, 204 miliona evra.

Stiven Ndegva čestitao je Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović na uspešno obavljenom poslu, rekavši da posao nije bio lak ali da je posvećenost države, investitora i izvođača radova za svaku pohvalu.

 

“Drago mi je da sam danas u Grdelici sa potpredsednicom Vlade, da zajedno obilazimo sve što je urađeno. Zadovoljan sam jer izgradnja auto-puta znači i ekonomsku korist za meštane ovog kraja, kako tokom gradnje koridora, tako i u budućnosti”, rekao je Ndegva.

 

Šef Kancelarije Svetske banke pohvalio je i saradnju opštine Vladičin Han sa Vladom Srbije i posebno istakao lepotu osvetljenog mosta Vrla, koji predstavlja jedan od simbola Srbije i ovog kraja.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare