Sednice Narodne skupštine promenile raspored časova na RTS-u

Boegrad, 16. marta 2020.- Od sutra pocinje nastava na daljinu za sve osnovce i srednjoskolce na RTS 3 i RTS Planeta, a ministar prosvete Mladen Sarcevic kaze da ce biti provere znanja za ucenike, kao i da se ne odustaje od male mature i da se za to uveliko pripremaju testovi."Nece se odustati od male mature, stampaju se testovi. Nece biti amnestije i da se u srednje skole upisuje kako ko hoce. Nastava na daljinu mora ozbiljno da se shvati", rekao je Sarcevic novinarima u OS "Ivan Goran Kovacic", gde se snimaju casovi koji se od sutra emituju na RTS 3. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

NIŠ

Raspored prikazivanja nastave na kanalu RTS 2 biće promenjen u danima kada je predviđen rad Narodne skupštine Republike Srbije čija se zasedanja prenose na tom kanalu.

                        Svi nastavni sadržaji, u skladu sa programom nastave, prikazivaće se prema prethodno utvrđenom rasporedu koji se nalazi na https://www.rasporednastave.gov.rs/

                       Učenici prvog razreda pratiće nastavu na kanalu RTS 2 sa početkom u 8.00 časova i rasporedom od tri časa dnevno.

                       Učenici od drugog do sedmog razreda imaće dnevno po tri časa, dok će učenici osmog razreda imati četiri časa.

                       Nastava za učenike prvog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja (II -IV razreda) biće emitovana na kanalu RTS 3, sa početkom u 8.00 časova, dok će se nastava za učenike drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja (V-VIII razreda) emitovati na kanalu RTS 3, sa početkom u 13.15 časova.

                         Za učenike srednjih škola nastava iz opšteobrazovnih predmeta u danima kada se prenose sednice Narodne skuptštine Republike Srbije biće emitovana na veb stranici mojaskola.rtsplaneta.rs.

                        Na RTS Planeti svi zainteresovani učenici, roditelji i nastavnici mogu naknadno da pogledaju nastavne sadržaje koje su propustili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare