Sedma KreNI konferencija posvećena pametnom turizmu

NIŠ

Sedma po redu KreNi konferencija kreativnih industrija počinje ovog petka u Nišu i trajaće četiri dana. Najbolji međunarodni i domaći predavači stižu u Niš i radiće sa mladim kreativcima na kreiranju turističke mape našeg grada.  Otvaranje konferencije je zakazano za petak, 26. novembar u hotelu Ambasador u Nišu kada nas očekuje program -„KreNI talks: Smart tourism“ gde ćemo kroz iskustva iz Italije, Portugala, Švedske, Portugala i Austrije saznati najbolje evropske trendove u razvoju pametnog turizma.                            

Predavači su Paolo Veri, direktor Matera-Basilicata 2019 Foundation, Italija, Maria Manson, profesorka na Departmanu za strateške komunikacije Lund univerziteta, Švedska, Itshe Petz and Io Tondolo, CEOs SelfSightSeeing Company, Austrija, Fredrik Nilsson , CTO Visit Dalarna, Švedska,

Roberto Antunes , izvršni direktor NEST – Tourism Innovation Center Portugal, Portugalija i

Thomas Silvie , osnivač “Back of the house”, Francuska.

Pored glavnog programa, biće organizovani dodatni paneli koji će biti dostupni za praćenje i onlajn. Prezentacije „Smart City“, ili šta možemo naučiti od Švedske, Slovenije i Austrije o razvoju pametnih gradova, inovativnim rešenjima u turizmu, implementiranim u gradovima ovih zemalja? A šta je u planu kod nas?

                               Organizovano je i  predavanje “Open Innovation in Travel”, kao i panel diskusija “Budućnost turizma”. Biće reči o tome kako pozicionirati turizam u post-kovid eri? Koliko su realni naši snovi da obnovimo industriju na održiviji i odgovorniji način?

                               #KreNI7 učesnici će raditi sa 30 stručnjaka iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije i Srbije, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj sektora turizma u našem gradu. Radionice se odvijaju tokom 3 dana konferencije na teme Smart city transformation i Branding and communication. Četvrtog dana konferencije nas očekuje predstavljanje ideja, glasanje žirija i proglašenje pobedničke ideje.

                           Teme ovogodišnje konferencije je Pametni turizam. Turizam je jedna od glavnih komponenti ekonomskog rasta za zajednice širom sveta, ali pandemija je teško pogodila turističku industriju. Upravo sada, više nego ikad, za sektor turizma je važno da razmišlja drugačije i prihvati inovacije u pripremi za neizbežni priliv posetilaca i povratak u „normalnost“.

                             Na KreNI7 pokazaćemo moć koju inovacije i kreativnost imaju u unapređenju turističkog potencijala, a zemlja domaćin biće Italija, u čijoj ekonomiji turizam i kultura igraju najvažniju ulogu.

                               Italijanski kutak sačinjen od interaktivnih postavki i VR izložbe, biće otvoren za sve zainteresovane u sali hotela Ambasador tokom trajanja konferencije od 26. do 29.novembra.

                             KreNI je najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta sa idejom stvaranja prostora za kreativne mlade ljude da razvijaju onakvo društvo u kakvom žele da žive. KreNI doprinosi osnaživanju mladih ljudi i njihovom uključivanju u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih šest godina je tokom konferencije razvijeno 30 ideja od strane mladih, koje doprinose unapređenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.                                  #KreNI7 organizuju Mladi ambasadori u partnerstvu sa Italijanskim institutom za kulturu, Ambasadom Švedske u Beogradu, Amabasadom Francuske i Francuskim institutom, Amabasadom Austrije i Austrijskim kulturnim forumom, Ambasadom Portugala, Ambasadom Slovenije, Ambasadom Izraela, Turističkom organizacijom Niša, OTP bankom, Naučno tehnološkim parkom, Naisuss technologies, Srbija Stvara, časopis National Geographic Srbija, IT centrom i Triglav osiguranjem.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare