SEDAM OSOBA UHAPŠENO ZBOG NARKOTIKA

NIŠ

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u opsežnoj akciji suzbijanja trgovine narkoticima, uhapsili sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u dužem vremenskom periodu nabavljali i prodavali opojnu drogu.

 

Uhapšeni su: M. I. (1989) iz Svrljiga, I. A.  (1987), S. I. (1992), L. R. (1987) i P. Đ. (1973), svi iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i D. S. (1991) i D. S. (1991), obojica iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

 

Sumnja se da je M. I, u proteklih šest meseci, kupovao marihuanu od I. A. koju je dalje prodavao na području Svrljiga. Prilikom pretresa M. I. policija je pronašla četiri paketa u kojima se nalazilo oko osam grama marihuane.

 

Daljim operativnim radom, policija je identifikovala S. I. za koga postoje osnovi sumnje da je nabavio i predao 70 tableta “ekstazija” sedamnaestogodišnjem mladiću i dvadesetogodišnjoj devojci, koji su tablete prodavali na muzičkom festivalu u Nišu.

 

Takođe, sumnja se da je L. R, u dužem vremenskom periodu, u dvorištu jedne osnovne škole u Nišu, kupovao marihuanu od P. Đ, koju je dalje prodavao D. S. i D. S. Prilikom pretresa stana P. Đ. policija je pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, koju je sakrivao u hidrantima zgrade u kojoj živi.

 

Po odobrenju višeg javnog tužioca, svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

 

Protiv maloletnika i dvadesetogodišnje devojke podnete su krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Policija je, u toku ovog meseca, u Nišu, zaplenila 80 grama heroina, 50 grama kokaina i 70 tableta “ekstazija”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare