SDS: ZAŠTO JOŠ UVEK NEMA INVESTITORA U ZELENOJ ZONI?

LESKOVAC

 

Zelena zona, u koju je uloženo 1,6 miliona evra, trebalo je da bude razvojna šansa Leskovca. Iako su protekle četiri godine otkada su obezbeđeni osnovni infrastruturni uslovi, ovde još nema ni jedne strane investicije, rekao je kandidat za narodnog poslanika SDS-a Nebojša Cakić na konferenciji za novinare koja je održana na Zelenoj zoni.

„Očekivali smo da će premijer Vučić da navrati u Zelenu zonu, jer je pre četiri godine obećao da će ovde biti dovedeni strani investitori koji će otvoriti hiljadu  radnih mesta, ali od toga nema ništa. I gradonačelnik Leskovca je u prethonde tri, četiri godine najavio najmanje četiri investitora sa desetak hiljada radnika. Od stranih investitora obećan je dolazak „Alge enerdži“ iz Atine i investiciju od 75 miliona evra sa više od 4.000 radnika, arapskog investitora „Al rafiden“ sa 200 radnika, nemačku fabriku za proizvodnju kečapa i senfa „Devel“ iz Minhena, španskog invstitora „Metkom grup“ iz Barselone, i od svih najavljenih investicija i brojnih putovanja u inostranstvo, obećanja preko medija, ovde nije postavljen ni jedan kamen, ni jedan temelj, rekao je Cakić.

On smatra da sadašnja vlast „objektivno nije sposobna“ da dovede bilo kog investitora, ali i dalje daje nova obećanja. Premijer Vučić je tako u Grdelici dao još jedno obećanje da će biti otvoreno 1.000 radnih mesta, ali nije dao odgovor šta je bilo sa prethodnim obećanjem. I gradonačelnik je dao obećanje pre neki dan da će doći nemački proizođač auto delova koji će otvoriti 4.000 novih radnih mesta.

„Stara obećanja se samo zatrpavaju novim, naša omladina ide iz dana u dan na vrata jer ih lažu da će ih zaposliti, a to su samo lažna predizborna obećanja jer dok su oni na vlasti niko neće biti zapošljen jer oni to ne umeju i ne mogu da urade. SDS poručuje građanima Leskovca da mi to znamo, možemo i umemo, naše profesionalne karijere garantuju da sve što obećamo i ispunimo, tako da možemo da kažemo da će u Leskovcu biti otvorena nova radna mesta u Zelenoj zoni, ali samo ukoliko SNS ne bude na vlasti, rekao je Cakić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare