SDS: U LESKOVAČKIM ŠKOLAMA DECU VODE NA “PINKOVE ZVEZDICE”

LESKOVAC

 

Ovih dana se u leskovačkim školama čita obavezujuće obaveštenje o dolasku Pinkovih „Zvezdica“ u naš grad i obavezi da nastavnici povedu učenike na doček, upozorio je danas Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS).

“ Nekada su deca u Srbiji gledala „Metlu bez drške“, „Na slovo na slovo“, „Nepričavu” i druge dečje emisije, čitala Miku Antića, družila se sa Ršumovićem, Brankom Kockicom, dečjim piscima. Kvalitetnih obrazovnih programa za decu, kakve sada nemamo, možemo samo da se sećamo sa žaljenjem.

Umesto da nastavnici vode učenike u biblioteku, u muzej, u pozorište, na koncerte njihovih vršnjaka učenika Muzičke škole i Gradskog dečjeg hora, današnja politička „elita“ za njihov budući život nudi vrednosni sistem u kome treba pre vremena da odrastu, da obrazovanju ne pridaju nikakav značaj, da je važan samo šou i svetla reflektora po svaku cenu – jednom rečju oduzima im se detinjstvo i grubo poigrava dečjom nevinošću. Malo je sadašnjim vlastima što su svojom nesposobnošću porodicama oduzele sredstva za normalan život, već deci uzimaju i normalno detinjstvo i normalno obrazovanje, a roditelji i nastavnici odlično znaju kakvo je to detinjstvo – generacije i generacije su pre dolaska ove političke „elite“ tako živele.

Školski sistem se koristi u političke svrhe, a od našeg obrazovanja i društva u celini pravi se još jedan rialiti šou u kome su, nažalost, učesnici deca Srbije. Ako tome svi zajedno ne stanemo na put, rizikujemo ono najvrednije, a to su naša deca i njihovo zdravo odrastanje”, navodi  se u saopštenju SDS:.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
istina
istina
8 godine pre

Dozvolite, lično sam čuo kako deca članovi našeg Leskovačkog hora Zvezdice daju intervju kako u slobodno vreme vole novokomponovanu muziku, slušaju Grand, zatim neka su deca bila i učesnici takmičenja u zvezdama Granda. Hoću d kažem, da ako sami profesori muzike iz muzičke škole nisu mogli da utiču, da usmere decu, pa šta očekujete od televizije ili ulice. Sva naša deca pevaju u horovima muzičkih škola klasične muzike, a ovamo u srcu luduju za onim što im roditelji jesu- GRAND ZVEZDE!. Zajedno sa njihovim profesorima.