SDS: SPS ZLOUPOTREBLJAVA DECU U POLITIČKE SVRHE

LESKOVAC

Resorni odbor za socijalnu zaštitu I prava dece Gradskog odora Socialdemokratske stranke (SDS) Leskovac optužio je danas lokalni SPS da je prekršio Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, koji propisuje da politika ni na koji način ne sme da bude prisutna u školama i da deca ne smeju da se koriste u političke svrhe.

“ Politika je danas od strane vladajućih stranaka pogazila sve vrednosti jednog demokratskog, slobodnog društva, ugrozila sve kategorije stanovništva, čak i prava dece, što najnoviji događaj u Specijalnoj školi „11. oktobar“ u Leskovcu i pokazuje. Naime, Omladina Socijalističke partije Srbije i Forum žena SPS-a su organizovali radionicu u ovoj školi na temu negovanja tradicije. Naravno, pozvani su mediji kako bi se SPS predstavila građanima kao stranka koja brine o njima i njihovoj deci”, navodi se u saopštenju.

Prava istina je međutim da je SPS prekršila Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, gde politika ni na koji način ne sme da bude prisutna u školama i da deca ne smeju da se koriste u političke svrhe, navodi SDS.

“ U Specijalnoj školi „11. oktobar„ rade nastavnici i pedagozi koji su u potpunosti kompetentni da sa učenicima realizuju ovakve i slične radionice, a SPS bi trebalo da brigu o deci pokaže tako što će omogućiti da nam deca ne budu gladna jer njihovi roditelji nemaju posao, da porodice imaju adekvatnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, da deca budu zaštićena od nasilja svuda i na svakom mestu, da se više sredstava odvaja iz budžeta grada za obrazovanje dece, za školski sport, za sve što što je neophodno za njihov razvoj i zaštitu. Deci sasvim sigurno nije potrebno da ih „edukuju“ političke stranke – imaju ona svoje nastavnike i roditelje koji će to sigurno bolje uraditi”, saopštio je SDS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare