SDS: RUŠE SAMO KAD JE KAMERA TU

LESKOVAC

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) saopštio je danas da se „ u rušenje nelegalno sazidanog objekta ili jednog njegovog sprata, ne ide sa kamerama i sa dva radnika opremljenim čekićima za kovanje eksera”.
“ Ako je započeto rušenje nelegalnog objekta, kako to da se to radi samo dok su kamere uključene, a posle toga, a i danas, se na gradilištu normalno radi” pita SDS.

.U centru grada Leskovca, na lokaciji „Bagat“, zida se stambena zgrada na sedam spratova, a lokalna samouprava četiri godine to ne želi da vidi, navodi SDS.

“Nadležni organi donose rešenja o zabrani gradnje, zaštitnik prava građana Saša Janković iz Beograda upozorava da se gradi, iako je gradnja zabranjena, opoziciona stranka SDS na konferencijama za štampu i saopštenjima upozorava lokalnu vlast na nelegalnu izgradnju, ali sve to nije dovoljno da gradonačelnik i organi lokalne samouprave preduzmu mere na koje su zakonom obavezni i od građana Leskovca debelo plaćeni.
Ono što sigurno znamo je da se u rušenje nelegalno sazidanog objekta ili jednog njegovog sprata, ne ide sa kamerama i sa dva radnika opremljenim čekićima za kovanje eksera. Ako je započeto rušenje nelegalnog objekta, kako to da se to radi samo dok su kamere uključene, a posle toga, a i danas, se na gradilištu normalno radi.
Odgovor je jednostavan. Novim Zakonom o legalizaciji objekata će biti omogućeno da se sve nezakonitosti i nepravilnosti u izgradnji ovog objekta legalizuju, i zato gradonačelnik i organi lokalne samouprave sada pred kamerama i građanima glume unapred dogovorene uloge. Jedan glumac je isti, načelnik inspekcijskih poslova Saša Pešić, samo je režiser drugi, ali sa istom namerom.
Neka građani sami razmisle koji su motivi za ovakvo njihovo ponašanje, a ono u šta smo mi sigurni, je da Leskovac zaslužuje nekorumpirane, sposobne i stručne ljude na svom čelu”, navodi SDS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare