SDS POVODOM TVRDNJI DIREKTORA LESKOVAČKE BOLNICE

LESKOVAC

Činjenice su te koje utvrđuju istinitost izgovorene reči, navodi Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS)  Leskovca u saopštenju u kome citira pojedine člnaove iz izveštaja Državnog revizora.

1.      Za Leskovačku OB u izveštaju o reviziji nigde se ne iznosi konstatacija niti mišljenje da je najbolja u Srbiji već se daje Mišljenje sa rezervom o pravilnosti poslovanja (str br 4 izveštaja o reviziji).

2.      U 2014 god je zapošljeno 12 lekara I 26 nemedicinskih radnika(tabela  na str br 36 ).

3.       U toku 2014 god direktor bolnice je imao uvećanje plate od 30 % (na str br 37)

4.      Preporučuje se Opštoj Bolnici Leskovac da uspostavi kontrolne postupke koji će obezbediti praćenje isteka roka upotrebe lekova u priručnim apotekama(str br 50).

5.       U svakom od kontrolisanih  segmenata javnih nabavki  (medicinski I laboratorijski materijal, sanitetski i potrošni materijal, namirnice za pripremanje obroka, kancelarijskog materijala, itd), konstatovana je nabavka bez sprovedenog postupka javne nabavke, a da pri tom nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama (na više strana 47;51;52 …)

6.       U izveštaju se konstatuje da je OB Leskovac nepravilno fakturisala RFZO ( Republički fond za zdravstveno osiguranje) sanitetski i potrošni materijal, tako što je fakturisala veći iznos od dozvoljenog u visini od 2.087.002,02 dinara

7.       Iz završnog računa OB Leskovac iz koga se vidi da je u 2013.godini poslovanje bolnice bilo u suficitu od 7.399,000, 00 dinara (postao direktor tek u septembru, pa nije imao vremena da pokaže svoje sposobnosti), a u 2014. Godini je deficit ili guboitak 14.389.000,00 dinara.(str 73 i 77;)

Građani Leskovca mogu proveriti sve navedene činjenice na sajtu državne revizorske institucije, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare