SDS PODRŽAVA ŠTRAJK PROSVETARA

LESKOVAC

 

Gradski odbor SDS u Leskovcu u potpunosti podržava današnji  jednočasovni štrajk upozorenja četiri reprezentativna sindikata obrazovanja, u cilju upozorenja Vladi Srbije da nije ispunila gotovo ništa od onoga što su njena dva ministra, Udovičić i Verbić, potpisali, rekla je na konferenciji za novinare potredsednica tog odbora Tatjana Badnjarević.

Reč je o sporazumu o rešavanju spornih pitanja, koja su dva sindikata potpisala u februaru, a dva u aprilu. Sporna pitanja oko kojih nije postignut sporazum su: datum i visina isplate jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju i donošenje Zakona o platama zaposlenih u javnim službama kojima bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju.

Kritkujemo ono što nije dobro, ali smo spremni i da pohvalimo dobre poteze vlasti, rekla je Tatjana Badnjarević i obasnila:

-U cilju poboljšanja materijalnog statusa prosvetnih radnika pohvaljujem Gradsku upravu jer je počela da isplaćuje putne troškove zaposlenima u prosveti, a koji nisu korisnici javnog prevoza. U ime GrO SDS, ali i u svoje lično ime, kao prosvetni radnik, želim da pohvalim odluku Skupštine grada Leskovca da, u ovkiru oktobarskih svečanosti povodom obeležavanja Dana grada, nagradi 197 učenika i studenata koji postižu izuzetne rezultate, kao i dodelu medalja,istaknutim naučnim radnicima, dekanima i kulturnim radnicima koji na najbolji način u zemlji i u svetu predstavljaju grad Leskovac.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare