SDS o investitorima i vlasti

LESKOVAC

U starom oprobanom maniru srpskih radikala i socijalista iz devedesetih godina sadašnja lokalna koalicija na vlasti u Gradu Leskovcu, predvođena gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, ponovo počinje da etiketira domaće izdajnike i strane plaćenike koji su krivi za sve njihove neuspehe, a to je put kojim ste već vodili građane Srbije i koji se završio totalnom ekonomskom destrukcijom, sankcijama i bombardovanjem građana Srbije, saopštio je Gradski odbor SDS.

“Nisu krivi ni novinari, ni opozicija,  ni građani što ste vi apsolutno nesposobni da dovedete bilo kog domaćeg ili stranog investitora, i što niste otvorili nijedno radno mesto za 4 godine Vaše apsolutne vlasti.  Dogovor između Vlade RS i nemačkog investitora je  postignut znatno ranije, a priča o mogućnosti ulaganja u Leskovac je samo predizborna laž,  na šta je  SDS  upozoravao građane  ranije  u predizbornoj kampanji, kao i na nedavno održanoj sednici Skupštine Grada Leskovca. Podsetićemo građane da ste do sada Vašim obećanjima zaposlili sve nezaposlene u Leskovcu, a u stvarnosti nikoga, osim članova uže i šire porodice i ponekog člana partije”, navodi ova stranka.

“Jedina dobra stvar koju počinjete da radite je to što ste, osim verbalnog priznanja da su primedbe i predlozi odbornika SDS izneti na sednicama Skupštine Grada opravdani, počeli da predloge i realno sprovodite. Predlog SDS iznet na prethodnoj sednici Skupštine Grada, koji je  podnet kao predlog i za narednu sednicu Skupštine Grada, da se ukinu nadoknade članovima upravnih i nadzornih odbora ste usvojili, doduše kao Vaš predlog na sednici Gradskog veća.

Ne zameramo, samo se nadamo da je to početak normalne političke komunikacije između vlasti i opozicije gde je važan samo interes građana”, dodaje se u saopštenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zabrane naknade nisu izum SDS
zabrane naknade nisu izum SDS
7 godine pre

Ovo je totalna laz u kojoj SDS zivi i misli da su mocni, da zavredjuju uticaj. Jos 2015.god, na sednici skupstine grada nasa Jelena Spiric, a sto se na snimku da proveriti, je izasla za govornicu da procita progam poslovanja u delu gde za JKP Vodovod stoji planirana stavka isplate naknade za rad nadzornog odbora. Nova direktorica je izasla i javno rekla da, prilikom izrade Plana i programa poslovanja nije imala saznanja o zabrani isplate, na koju se g./ca Spiric pozvala, a koju je usmeno opoziciji obecao gradonacelnik pre izvesnog vremena, kada je jos Stojanovic bio direktor preduzeca. Ali, nastavila je direktorica, ukoliko osnivac zabranjuje isplatu, JKP Vodovod ce se te zabrane i pridrzavati, a sto je i ucinjeno, videlo se iz izvestaja o poslovanju za 2015./u godinu koji je usvojen.Dakle, gradonacelnik je taj koji je zabranio isplatu naknade, a ne SDS i to znaju odbornici naseg DS/a koji koji su ponovo u klupama parlamenta grada. SDS to ne moze znati, ali oni sumanuto veruju da svet, grad, parlamentarni sistem od njih pocinje.

A to, da li je neko prekrsio obecanje gradonacelnika da naknade nece biti isplacivane , i jeste predmet za pokretanje odgovornosti, sto je gradonacenik i ucinio, zatrazivsi pismeno od svih direktora da se izjasne, jesu li prekrsili ovu odluku.

Ukoliko bude prekrsaja, siguran sam, da ce odgovorno lice biti smenjeno, tim pre, sto je naknada zabranjivana i onim nadzorima koji su napravili dobitak, te nije normalno da bude oprosteno onim preduzecima, koji su uprkos napravljenom gubitku, isplacivali naknade.

Pa zar bi formalno bilo zatrazeno izjasnjenje o naknadama, ako gradonacelnik nije spreman da sankcionise. Jer sta bi znacilo saznanje o prekrsaju u slucaju oprastanja, nego trenutak ucene, da se nesto njemu privatno zavrsi, u ime prastanja. Nije gradnacelnik bog da prasta, on je prvi medju jednakima, da bude najodgovorniji za sprovodnjenje zakona, dogovora, odluka, stavova.

Da se ne lazemo, svako ko je suprotno volji da se stedi, isplatio naknade, je znao, ali ga je bilo bas briga, podsmehnuo se svima, i preduzecima sa dobitkom, ali i gradonacelniku.

A to se kaznjava, zar ne? Jer ce nekaznjavanje biti poziv, da ovog gradonacelnika vise niko ne slusa, da svi krenu da krse obecanja i dogovore. A to ne bi bilo dobro za njega, koji je pun prastanja. Cak se uziveo, pa je izjednacio sve u prastanju i one koji su mu smestali jer su zeleli njegovo mesto pljujuci ga iz drugih stranaka u kojima su bili pre SNS/a, da bi mu videli ledja, i one koji su ga krivili kad je realno bio kriv, za mnoge stvari za koje zna javnost, kao i jos mnogo vise onih stvari, koje je sakrio od javnosti, a za koje i sam odlicno zna da je kriv, a sto mu se ovih dana vraca kao bumerang, jer nije na vreme sasekao partijske drugare. Dakle, osnov nije dobra volja kod odgovornosti, vec krivica.