SDP: Srpska lista da izadje iz Vlade Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

Gradjanska inicijativa Srbija demokratija pravda (GI SDP ) Oliver Ivanović  saopštila je danas da Srpska lista „treba odmah da napusti svoje učešće u privremenim Kosovskim institucijama a takođe da se preispita učešće u daljem Briselskom dijalogu“.

SDP „najoštrije osuđuje jučerašnja dešavanja u Severnoj Mitrovici“.

„Upad specijalnih jedinica na Sever i brutalni napadi na goloruki narod, novinare i predstavnike Kancelarije za Kosovo i Metohiju pokazuje koliko je ugrožena bezbednost i sloboda građana  o kojoj smo mnogo puta ukazivali i govorili“navodi SDP u saopštenju.

Jučerašnje hapšenje direktora Kancelarije za KiM i njegovo inscenirano sprovođenje ulicama Prištine uz pogrdne uzvike je pokušaj ponižavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji a i šire, ocenjuje SDP.

„ Svima onima koji to misle poručujemo da se grdno varaju, da srpski narod ima svoje dostojanstvo, da čvrsto stoji uz svoju Vladu Republike Srbije i da neće saginjati glavu ni pred kim“, dodaje se u saopštenju .

„Pojedine blage osude međunarodnih predstavnika na Kosovu koji pozivaju samo na dijalog ne želeći da sagledavaju realnu situaciju na terenu želimo da podsetimo na još uvek ne rasvetljeno ubistvo političkog lidera sa severa Olivera Ivanovića i postavljamo im pitanje kada ćemo dobiti odgovor KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA“, saopštila je Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare