SDP: MONTIRAN POLITIČKI PROCES PROTIV OLIVERA IVANOVIĆA

KOSOVSKA MITROVICA

Građanska inicijativa SDP saopštila je danas da je produžetak pritvora njihovom lideru Oliveru Ivanoviću pokazatelj da je po sredi montiran politicki proces koji se vodi protiv njega.

GI SDP je od početka upozoravala na činjenicu da je reč o montiranom političkom procesu, jer da nije tako Ivanović bi posle 18 meseci pritvora danas bio tamo gde mu je mesto, sa svojom porodicom u svom gradu,  navodi se u saopštenju SDP-a.

“Stoga ne možemo, a da ne upitamo da li to jedan ugledni srpski lider sa Kosova mora da bude i osuđen kako bi i pred budućim Specijalnim sudom za zlocine koje je pocinila OVK mogao da bude osuden i neki albanski lider”, pitaju iz Inicijative SDP.

Postavljaju i pitanje kako to da baš u procesu protiv Olivera Ivanovića zakažu i pravo i pravda, naglašavajući da je, kako su naveli, važno napraviti kakav takav balans, odnosno osuditi nedužnog, ali uglednog Srbina kako bi i neki “ugledni” Albanac koji je činio zločine bio kažnjen.

“Apelujemo na sudsko veće, predstavnike međunarodne zajednice, da još jednom preispitaju svoju odluku, ali i savest. Jer, igranje sa sudbinom ljudi je nešto što ne sme da se dogada u 21. veku i ne onima koji su se uvek zalagali za mir, dijalog i razumevanje”, navodi SDP.

U saopštenju se podseća da je Oliver Ivanović lišen slobode 27. januara 2014. godine, a na pocetak sudenja čekao je 11 meseci bez prava da se brani sa slobode.

GI SDP je pozdravila odluku Suda da se Nebojši Vujacicu i Aleksandru Lazovicu omoguci odbrana sa slobode uz isticanje da Ivanović nije kriv, da nije pocinio nikakav zločin i da, kako smatraju, odmah treba da bude pušten na slobodu.

Predstavnici Euleksa danas su potvrdili da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću, produžen pritvor do 6. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare