Savez za Srbiju Niš povodom zdravstvene krize u Nišu izazvane korona virusom

NIŠ


S obzirom na ozbiljnost rastuće zdravstvene krize izazvane vrusom COVID-19, ubrzano širenje infekcije i rast smrtnosti, Savez za Srbiju Niš smatra da javni interes nalaže da komandant Štaba za vanredne situacije u gradu Nišu, Darko Bulatović, treba da se obrati građanima Niša i da u redovnim obraćanjima iznosi istinite informacije o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u gradu, kao i da izvesti građane Niša o do sada preduzetim merama, kao i o onima koje namerava da preduzme, saopštio je Savez za Srbiju Niš.

“Građani Niša su sve uznemireniji zbog očiglednog nedostatka kapaciteta za upravljanje krizom izazvanom virusom, zbog lažnih vesti i nepravovremenih informacija koje prouzrokuju širenje glasina i unose nemir i paniku među građane. Savezu za Srbiju se javljaju građani koji i pored očiglednih simptoma nisu testirani, sa pitanjima imaju li zdravstvene ustanove dovoljan broj testova na virus COVID-19?
Savez za Srbiju Niš, poziva komandanta Štaba za vanredne situacije u Nišu, da preuzme odgovornost u skladu sa funkcijom koju obavlja, i obezbedi:

  1. Pravovremeno, redovno, centralizovano i objektivno informisanje građana Niša. Svi građani Niša, a posebno porodice obolelih imaju pravo na informaciju.
  2. Da u cilju sprečavanja širenja infekcije, a u skladu sa merama propisanim za ponašanje u vanrednom stanju-zaustavi proizvodnju u svim velikim pogonima. Trenutno postupanje prema radnicima je nehumano i ugrožava ne samo njihovu bezbednost, već i bezbednost njihovih porodica, i grada u celini
  3. Tražimo hitno anagžovanje većeg broja medicinskih radnika sa biroa za zapošljavanje, kako bi se adekvatno reagovalo na prve simptome bolesti.
    Savez za Srbiju Niš upozorava na ozbiljnost situacije u Nišu i zahteva hitno i stručno reagovanje Štaba za vanredne situacije. Niš čeka”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Dveri, Tamara Milenković Kerković, administrator GO Dveri Niš,  Demokratska stranka, Dragana Rakić, poverenica za GO DS u Nišu  ,  Narodna stranka, Ljuba Kostić, poverenik GO Narodne stranke u Nišu ,  Stranka slobode i pravde, Vojkan Vojinović, poverenik GO SSP u Niš, Pokret za preokret, Irena Igić, poverenica GO PzP u Niš,  SS „Sloga“, Dejan Ilić, predsednik GO SS „Sloga“ u Nišu
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare