Savez za školski sport donirao stonoteniske stolove leskovačkim srednjim školama

LESKOVAC

Svaka srednja škola sa teritorije grada Leskovca dobila je na poklon stonoteniski sto kao donaciju Saveza za školski sport. Ukupna vrednost poklona je 350.000 dinara. Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović tim povodom podseća da su prošle godine ovaj vid poklona dobila osnovne škole.

„Jedanaest srednjih škola će, kao što smo obećali dobiti stolove što će omogućiti učenicima da se bave stonim tenisom. Savez za školski sport odlično organizuje ovakve akcije, novac od grada i ono što sami prikupe, usmere novac u prave svrhe – a to su naša deca.“

Ivan Cvetanović, predsednik Saveza za školski sport, napominje da se ova organizacija uveliko priprema za školsku olimpijadu koja se održava u maju mesecu.

„Ona se održava svake četvrte godine, kao i prava Olimpijada. Imamo neke škole koje su se već plasirale na to takmičenje čiji će domaćin biti Novi sad i nadam se da ćemo dobro predstaviti naš grad.“

Tatjana Mančić Zdravković, bivša reprezentativka u stonom tenisu i sekretar Leskovačkog sportskog saveza ovom prilikom je primetila da je stoni tenis kao sport u zapećku.

„Ovo je prilika da se ovaj sport više promoviše među decom, s obzirom da medijski nije zastupljen.“ (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare