Saša Janković podneo ostavku i najavio povlačenje iz političkog života

BEOGRAD

Predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković saopštio je danas da podnosi ostavku na ove pozicije i da se povlači iz aktivnog političkog života.

“Poštovani građani,

Povlačim se sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 i iz aktivnog političkog života.

Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takodje, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo.Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem.

Verujem da do bolje Srbije vode političke ideje Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381. Osećam krivicu zbog nedostatka rezultata; što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug.

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan. Jos je teze izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine.

Živela sloboda, živela Srbija!

Saša Janković , navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare