Šarčević u bosilegradskoj Gimnaziji

BOSILEGRAD

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević   boravio ej danas u Bosilegradu povodom  75 godina postojanja ovdašnje Gimnazije.

Šarčević je sa potpredsednicom Vlade Republike Bugarske i ministarkom obrazovanja i nauke Maglenom Kunevom razgovarao o saradnji u oblasti obrazovanja i nauke a razmenili su I iskustva iz oblasti reforme obrazovanja.

 

Predstavljajući planove i reformu obrazovnog i naučnog sistema, Šarčević je rekao da bi za Srbiju od velikog značaja  moglo da bude iskustvo Bugarske u procesu reforme, kao zemlje članice Evropske unije.

Kuneva je predložila da se potpiše sporazum u oblasti obrazovanja i nauke, kako bi saradnja između dve zemlje bila što konkretnija.

Ona je dodala da je njen kabinet voljan da na svaki način pomogne Srbiji u procesu reforme obrazovanja i ocenila da je t „veoma zahtevan put“.

„Nama je trebalo deset godina da dođemo do konsenzusa o zakonima u oblasti obrazovanja i nauke, ali zato danas možemo reći da imamo najbolja sistemska rešenja“, rekla je  Kuneva.

bosilegardsarcevic bosilegradsarcevic

Šarčević i Kuneva  su u Centru za kulturu prisustvovali Svečanoj akademiji povodom jubileja Gimnazije.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde sa koleginicom iz Bugarske. Video sam dobru školu, sjajne učenike. Trudićemo se da poboljšamo kvalitet obrazovanja“ , rekao je Šarčević.

bosilegrad-sarcevic-kuneva

Direktor škole Anton Tončev   predstavio je   rezultate rada i istorijat škole.

Gimnazija u Bosilegradu je opšteg tipa  I pohadja je 204 učenika.

Od školske 2014/2015. godine u Gimnaziji nastava se izvodi i na maternjem,  bugarskom jeziku.

bosilegrad-sarcevic-5 bosilegardsarcevic6bosilegardsarcevic-4

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare