Rešenja o plaćanu poreza u februaru

VRANJE

Na sednici Gradskog veća u Vranju utvrđena je prosečna cena kvadratnog metra kao osnovice za obračunavanje poreza na imovinu u 2017. godini. Cene ostaju iste, ali će rešenja o plaćanju poreza na imovinu poreski obveznici dobijati u prvom kvartalu godine.

„Primera radi, prosečna cena kvadratnog metra za stanove u 2017. godini biće oko 65.000 dinara. To je cena na osnovu koje će se obračunavati porez na imovinu za narednu godinu i ona je u suštini ista kao i u 2016. Jedina promena koja je obuhvaćena ovom odlukom je rešenja o plaćanju poreza na imovinu koji će poreski obveznici dobijati već u prvom kvartalu godine, odnosno februaru, a ne kao do sada u julu ili avgustu“, rekla je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

vranje-zorica-jovic-portparol
Odlukom Gradskog veća formirana je i radna grupa čiji je zadatak da izradi Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade na teitoriji grada Vranja za period od 2017. do 2021. godine. Na čelu radne grupe je pomoćnik gradonačelnika Zoran Velinović, a zamenik Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade. Radna grupa je u obavezi da objedini podatke o potrebama i problemima sa kojima se suočavaju mladi, da koordinira aktivnosti i uspostavi saradnju između svih subjekata koji su angažovani u oblastima značajnim za brigu o mladima.

Većnici su formirali i radnu grupu čiji će zadatak biti izrada Pravilnika za raspodelu sredstava Fonda za obolelu decu od najtežih bolesti. Tekući račun za te namene biće aktivan već početkom naredne godine, a prvu uplatu od 500.000 dinaraizvršiće grad Vranje, rekla je Jovićeva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare