Saradnja između niške i ruske škole izdržala test vremena

NIŠ

Novi sporazum o saradnji  između Osnovne škole Broj 11  iz Šuje, Ivanovske oblasti, Ruska Federacija  i Osnovne škole  “Bubanjski heroji” iz Niša potpisan je tokom protekle nedelje. Na ovaj način se nastavlja sardanja dveju škola, njihovih učenika, nastavnika i saradnika koja traje već nekoliko godina, a koja je od posebnog značaja za đake jer se na ovaj način upoznaju sa kulturom, tradicijom i istorijom dva naroda.              

“U planovima za novu školsku godinu  je  izrada i promocija dokumentarnih filmova “Stazom Svetog Vasilija Ostroškog”,  “Čudotvorna Šujska – Smolenska ikona Majke Božje”, kaže  Đorđe Bojanić, profesor istorije u OŠ “Bubanjski heroji” u Nišu koji je jedan od inicijatora saradnje niške i ruske škole.

                 Rad na filmu zajednički pripremaju nastavnici  Muravjov A. N., Đorđe Bojanić i Dejan Jovanović, veroučitelj u OŠ “Bubanjski heroji” i njihovi učenici tokom naredne školske godine.

                 “Biće nastavljeno proučavanje srpske i ruske istorije i kulture i srpsko-ruskih društvenih i kulturnih  veza. Takođe je planirana onlajn komunikacija učenika u Rusiji i Srbiji preko Skype”, dodaje Đorđe Bojanić.

                   Sporazum  o nastavku saradnje dveju škola su potpisali direktorke Verica Radenković i Bodrjagina Jelena Borisovna.

                  “Već nekoliko godina naša škola broj 11. u gradu Šuja Ivanovske oblasti iz Rusiji sarađuje sa osnovnom  školom  “Bubanjski heroji” iz Niša.  Za to vreme pripremljeno je više obrazovnih dokumentarnih filmova. Više puta su naši učenici komunicirali o istorijskim temama preko Skipe-a. Naša saradnja je izdržala test vremena i nadamo se da će se dalje razvijati”, poručio je Aleksandar Muravjov iz ruske škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare