Saradnja grada Vranja i Fakulteta za sport iz Niša

VRANJE

U Vranju su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnju potpisali gradonačelnik  Slobodan Milenković i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Niša, profesor dr Milovan Bratić.

Dokumentom je predviđeno da ovaj niški fakultet organizuje stručne seminare, simpozijume i kongrese s ciljem da se što više sportskih radnika edukuje sa područja grada Vranja i celog Pčinjskog okruga.

„Ovo je samo jedan od mnobrojnih ugovora koje je fakultet potpisao sa mnogum gradovima o saradnji. Zahvalan sam gradonačelniku koji je prepoznao važnost obrazovanja ljudi koji rade u sportu“, rekao je Bratić.

Grad će obezbediti prostor, a fakultet licenciranje sportskih radnika. Polaznici će sami finansirati svoju eukaciju. Novi zakon o sportu predviđa da svaki trener mora da ima licencu bez koje neće moći da radi taj posao. Neophodno je da prođe predviđenih 240 sati obuke koju će završiti u Vranju. Ne radi se o studentima, već o polaznicima obrazovanja kadrova u sportu i rekreaciji. Konkurs za prve seminare biće raspisan u februaru 2017. godine.

U Vranju će biti formirana i Kancelarija za saradnju kojom će koordinirati gradski većnik zadužen za sport, Nenad Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare