Saniraju vodozahvatnu branu u Gradištu kod Grdelice izdvojeno dvadeset miliona iz budžeta

LESKOVAC

U toku su radovi na sanaciji vodozahvatne brane u selu Gradištu. Sanacija vodozahvatne brane u selu Gradištu obezbeđuje stabilnost i sigurnost u procesu vodosnabdevanja za sve korisnike koji se pijaćom vodom snabdevaju iz vodovoda JKP „Grdelica“ Grdelica, ali i povećava veću distributivnu snagu u vodovodnom sistemu, navodi se u objavi na sajtu grada koju prenosimo u integralnoj verziji.

Skoro oko 5 decenija nije ulagano u sanaciju vodozahvatne brane pa je pretila opasnost da usled elementarnih nepogoda dođe do potpunog urušavanja u kom slučaju bi proces vršenja vodosnabdevanja bio prekinut i bez urednog vodosnabdevanja ostalo bi negde oko 15.000 korisnika. Na ovaj način smanjuju se svi mogući rizici od posledica prekida u vodosnabdevanju i obezbeđuje sigurnost vodosnabdevanja svim korisnicima.

Grad Leskovac je na čelu sa predsednikom Goranom Cvetanovićem prepoznao potrebu za rešavanjem ove vrste problema, te su finansijska sredstva za sanaciju brane obezbeđena iz budžeta Grada Leskovca. Vrednost ugovorenih radova iznosi oko 20 miliona dinara.

U objavi se ne navodi zašto su radovi počeli sad, pred zimu a ne, recimo, letos.(kraj) SG/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare