Najbolji Nina, Milan i GFK „Dubočica“

LESKOVAC

Na svečanosti u Svečanoj sali Grada Leskovca uručena su priznanja najboljim sportistima Leskovca u 2023. godini od strane Leskovačkog saveza sportova. Najbolja sportistkinja je Nina Stanisavljević, plivačica, najbolji sportista Milan Mihajlović, džudista, a najbolji sportski klub GFK „Dubočica“. Najbolji trener je Marjan Nikolić, Odbojkaški klub „Dubočica“, a najbolji sportski radnik Srbislav Nešić, Rukometni klub „Dubočica 54“.

Proglašene su i sportske nade Leskovca: Elena Petrović, Plivački klub Leskovac, Lena Stojmirović, Plivački klub Leskovac, Iskra Dobrić, Plivački klub Leskovac, Aleksa Manasić, Plivački klub Leskovac, Sara Ilić, Gimnastički klub Dubočica, Anastasija Mitić, Gimnastički klub Dubočica, Lena Stojiljković, Gimnastički klub Kolut, Iva Stevanović, Gimnastički klub Kolut, Danilo Popović, Streljački klub GT, Tara Rakić, Plivački klub Dubočica, Lazar Marinković, Plivački klub Dubočica, Antanasije Stamenković, Mačevalački klub Dubočica, Ognjen Trajković, Rukometni klub Dubočica 54, Aleksa Mitrović, Rukometni klub Dubočica 54, Bratislav Cvetković, Karate klub UNSU, Mina Milenković, Karate klub UNSU, Andrej Petković, Karate klub UNSU, Mila Nikolić, Karate klub UNSU, Lena Radovanović, ŽGFK Lavice, Ninoslava Stefanović, ŽGFK Lavice.

U kategoriji Sportski radnici – za rad i rezultate u 2023. godini nagrađeni su Nebojša Ilić – STIK “San Spin”, Tanja Antić – Atletski klub Dubočica, Jelena Stanojević – Karate klub UNSU, Ivan Kostić – Košarkaški klub Imperium, Tomislav Stevanović, novinar.

Kategorija Sportski radnici, treneri i sportisti – za višegodišnji rad Ljubiša Todorović – Streljački klub GT, Ivan Zdravković – Mačevalački klub Dubočica, Jovica Pavlović – rukomet, predog RK Dubočica 54, Živojin Marković. sportovi snage i Marko Radulović, RK Dubočica 54.

Specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta dobio je Goran Cvetanović, predsednik Privremenog organa Grada Leskovca, koji je, poželevši mnogo uspeha u radu svih sportistima i sportskim radnicima rekao da je ponosan sam što može da kaže da Leskovac polako ali sigurno postaje grad sporta.

„Naši sportisti dokazali su da odavde potiču izuzetno talentovani mladi ljudi, te da je naš divni grad pravi rasadnik istih. Finansijska podrška koju pružamo sportskim klubovima i organizacijama iz godine u godinu se povećava i naredne godine taj iznos će se povećati na rekordnih 175 miliona dinara. Za funcionisanje SRC „Dubočica“ za narednu godinu opredelili smo još 147 miliona dinara, što je takođe rekord za ovu oblast.“

Marjan Nikolić, trener OK Dubočica, podseća da je trener u ovom klubu 8-9 godina i od kako je na tom mestu klub je od najnižeg ranga došao na korak od Super lige.

„Borićemo se i dalje kao i do sada i želim gradu Leskovcu i gradonačelniku da i dalje razvijaju i jačaju naš grad finansijski i privredno i da i dalje podržavaju sport. Ovom prilikom bih pozvao i privrednike i društveno odgovorne kompanije da i oni ulažu u sport. Na kraju bih se zahvalio i svojoj porodici, imao sam malo prilika do sada da se i njima zahvalim.“

Milan Mihajlović, džudista, kaže da mu je ove godine najveći uspeh bronzana medalja za reprezentaciju Srbije osvojena na „Seniorskom Evropskom Kupu“ u Dubrovniku. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare