Sajam preduzetništva u Nišu

NIŠ

Od 25. do 27. Maja u hali Čair, posle deset godina pauze, ponovo će se organizovati Sajam preduzetništva.
Predviđeno je učešće više od sto izlagača.
Očekuje se dolazak preduzetnika sa teritorije cele jugoistočne Srbije koji će pokazati mogućnosti privrede ovog kraja. Biće tu najrazličitijih grana.
Sajam je predviđen kao mesto okupljanja poslovnih ljudi i preduzetnika, da pomogne realizaciju novih poslovnih zamisli i ideja, da pospeši nova ulaganja u privredu regiona.


Izlagači na sajmu su zanatske radnje, mala i srednja preduzeća, udruženja preduzetnika, akcionarska i druga društva, turističke i druge organizacije privatnog i javnog sektora, holding kompanije, lokalne samouprave, i dr.
Delatnosti koje izlagači obavljaju su stari zanati, umetnički zanati, poljoprivreda, prehrambena industrija, proizvodnja odeće i obuće, drvna i industrija plastične galanterije, hemijska industrija, elektroindustrija, metaloprerada, mašinska industrija, građevinarstvo, informacione tehnologije, turizam i ugostiteljstvo, itd.


“Sve aktivnosti koje preduzimamo su usmerene u pravcu da napunimo salu I da ono što je nekad postojalo u Nišu vratimo jer je to više nego potrebno, da okupimo privrednike i da ih povežemo. Sajam će biti edukativnog karaktera. Ne samo povezivanje privrednika nego sve što je bitno za tu vrstu posla. Stojimo na raspolaganju našim privrednicima i preduzetnicima”, rekao je predsednik opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.
Predstavnici Privredne komore I Nacionalne službe zapošljavanja I regionalne razvojne agencije “Jug” davaće savete o tome u kom pravcu treba da razvijaju proizvodnju.
“ Krovni značaj sajma je u tome što prezentuje privredu grada Niša i okoline. Grad Niš koji je domaćin sajma predstavlja Srbiji I inostranstvu svoje potencijalne mogućnosti, razvoj koji je planiran u budućem periodu” rekao je danas u opštini Pantelej na prezentaciji Sajma Slobodan Dimovski iz DOO “Naš sajam”.
Domaćin Sajma je Gradska opština Pantelej, a pokrovitelj Grad Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare