Sahrana novinara Dragana Miloševića – Buce danas u Surdulici

VRANJE-SURDULICA

Dragan Milošević – Buca, dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) i novinar iz Surdulice biće sahranjen danas u 14 sati na surduličkom Novom groblju.

Preminuo je u ponedeljak u 68-oj godini posle kraće bolesti.

Dragan Milošević rođen je 2. aprila 1956. godine u Vranju. Odrastao je u Belom Polju, selu nadomak Surdulice, a od 1967. godine živeo je u Surdulici.

Završio je gimnaziju u Vladičinom Hanu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu.

U novinarskoj profesiji bio je više od četiri decenije, a profesionalno je počeo da se bavi novinarstvom od 1992. godine, kada je počeo da radi kao novinar – dopisnik za Pčinjski okrug, u listu „Sport“.

Kako pišu Novosti, radio je kao dopisnik u beogradskim dnevnim listovima “Politika ekspres” i “Večernje novosti”, kao i za Prvi i Drugi program Radio Beograda i dopisništvo RTS-a u Surdulici.

Radio je, navodi ova redakcija, i u listu “Slobodna reč” i “Vranjskim novinama”, RTV Vranje, gde je bio autor više od 200 emisija “Surdulička hronika”, kao i u programu TV Info Puls i portalu Info Surdulica.

Milošević je voleo pisanu reč, napisao je i nekoliko knjiga pesama, među kojima su „Pečat“ i „Izazovi“.

Pored novinarstva i pisanja, amaterski se bavio glumom i pevao u lokalnom horu.

U Surdulici su ga svi poznavali kao „Bucu – novinara“, a za ovo malo mesto na jugu Srbije, znamenitostima i ljudima koji ovde živelo, čulo se zahvaljujući njemu.

Dobitnik je povelje Udruženja novinara Srbije (UNS) 2012. godine povodom 35 godina profesionalnog novinarskog rada.

Izvor: UNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare