Sahiti: Arsić ne može da govori u naše ime

MEDVEDJA

 

Zamenik predsednika Skupštine opštine Medvedja Fljorim Sahiti rekao je danas za JUGpress da Albanci iz ove opštine ne žele da se mešaju u visoku politiku vezanu za razgovore Beograda i Prištine ali i da predsednik te opštine Nebojša Arsić nije ovlašćen da govori u ime albanske zajednice .

„Mi, Albanci iz Medvedje, ne vželimo da se mešamo u tu veliku politiku gde će ko da pripada. Mi smo imali  Referendum 1992. godine na kome su se  Albanci jasno uzjasnili  gde žele da budu“, rekao je sahiti i dodao da o tome koja će biti rešenja  i „ko će gde da pripadne „odlučuje se u dogovoru Beograda i Prištine i podršku medjunarodne zajednice“.

On smatra da će o tome da se pita i narod „ili će da se uzmu u obzir rezultati tog Referenduma.

„Medjutim, niko nije dao ovlašćenje predsedniku opštine Nebojši Arsiću da on govori u ime Albanaca iz Medvedje i našim željama. Niti je on sa bilo kim od nas razgovarao i tome“, rekao je Sahiti .

„Arsićeva izjava da Albanci iz Medvedje ne žele da se pripoje Kosovu je u najmanju ruku neozbiljna jer je on predsednik opštine i predstavlja opštinu i nije ovlašćen da predstavlja jednu nacionalnu zajednicu u toj opštini , koa što su Albanci“, rekao  Sahiti.

On nije smeo da izjavljuje tako nešto jer nikoga nije pitao da li želi ili ne želi da bude deo Kosova i to je krajnje neprimereno od njega, rekao je Sahiti.

On je dodao i da „nije u redu“ da  „ Arsić izjavljuje da Medvedja nije deo Preševske doline“.

„Sam Arsić rapsolaže novcem koji Medvedja dobija kao deo Preševske doline, zajedno sa opštinama Bujanovac i Preševo. Takodje, on je u Predsedništvu  Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedju koje je zaduženo za ove tri opštine koje su, zapravo, Preševska dolina“, rekoa je Sahiti koji je na poziciji u opštini Medvedja ispred Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milos
Milos
5 godine pre

Ovde se stvarno ne zna ko pije a ko placa, covek koji je u vlasti nastavlja da mesetari i pravi lom a drugi covek koji ga je tu i postavio, cuti i ceka mig iz Beograda…luda kuca.