Šahistkinje iz Vlasotinca prvaci centralne Srbije

VLASOTINCE

Posle četiri  dana i devet odigranih kola Vlasotince je postalo  prvak centralne Srbije u kategoriji devojčica do 14 godina na 21. Kadetskom festivalu centralne Srbije u šahu održanom u Kraljevu.
 Anđela Dinić je sa 8 poena i bez izgubljene partije osvojila pehar i zlatnu medalju.

Dušan Dimitrijević je osvojio 5. mesto u grupi dečaka do 14 godina, Mihailo Momčilović 4. mesto u kategoriji do 12 godina.

Debitant Pavle Kuculović u takmičenju dečaka do 10 godina je platio danak neiskustvu i osvojio 12 mesto, dok je najmlađi Marko Stanković u kategoriji dečaka do 8 godina ostvario pet pobeda i zauzeo izvrsno 8 mesto(deoba od 6-8 mesta).

Od 8 do 11. februara  Kraljevu je održan 21. Kadetski festival centralne Srbije u šahu.

Na  takmičenju je učestvovalo pet  kadeta Šahovskog kluba Vlasotince koji su se kvalifikovali kao prvoplasirani na Okružnom prvenstvu Jablaničkog okruga u Leskovcu krajem 2017 godine.

Naredno takmičenje najmlađijh vlasotinačkih šahista je školsko, opštinsko okružno i republičko takmičenje gde se očekuju dobar rezultati i medalje.

April meseca je rezervisan za Kadetski festival Srbije u šahu u Novom Sadu na kome su se naši mladi šahisti kvalifikovali ovim postignutim rezultatima Kraljevu.

” Izuzetno smo zadovoljni učinkom naše malobrojne ekipe u Kraljevu. Postali smo mimo svih očekivanja prvaci centralne Srbije u konkurenciji devojčica do 14 godina, a svoj veliki šahovski potencijal pokazala je Anđela Dinić osvajanjem zlatne medalje i briljantim rezultatima od osam poena i bez izgubljene partije. Ovi rezultati naše mlade ekipe   obavezuju nas da još više radimo, jer sasvim je izvesno da su nam deca izuzetno nadarena i talentovana i zato ćemo još više raditi na pravom usmerenju našeg mladog naraštaja ” kaže za JUGpress predsednik vlasotinačkih šahista Slobodan Rakić, koji je sa svojim najbližim saradnicima najzasluženiji za njihov šahovski uzlet .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare