Optimizam u redovima Jedinstva iz Gornjeg Stopanja

LESKOVAC

Fudbaleri Jedinstva iz Gornjeg Stopanja,  koji su prezimili na prvom mestu u Jablaničkoj okružnoj ligi, počeli su sa pripremama još 21.januara, pod stručnim rukovodstvom trenera Gorana Mihajlovića. Prednost nad drugoplasiranim Vučjem iznosi samo jedan bod, tako da će biti mnogo muka i problema ukoliko se želi šampionska titula i prelazak u zonu ,,Jug”. A želi se svim srcem i dušom, prenose nam.

Žele je igrači, rukovodstvo i navijači kluba.
” Prozivka igrača izvršena je 21.januara i pripreme se odvijaju punom parom i u najboljem redu. Na tom prvom okupljanju igračima su predočeni planovi kluba, a to je osvajanje šampionske titule i prelazak u zonu ,,Jug”. a rukovodstvo kluba je već sada preduzelo određene mere za infrastrukturne radove na našem objektu na stadionu. Ništa ne prepuštamo slučaju, već se radi planski i dugoročno”, rekao je za JUGpress  predsednik i igračka legenda kluba Novica Milić.


Pitamo ga da li su već imali kontrolne utakmice .
” Odmerili smo snage sa Milanovom i Realom iz Donje Jajne, koje smo rešili u našu korist, a nerešenim ishodom završen je meč sa leskovačkom Dubočicom. U ovoj fazi priprema nisu nam primarni rezultati, već stvaranje timske igre, a priliku da se dokažu dobiće svi kandidati za najbolji sastav”, kaže on..
Zanimalo nas je i da li znaju rivale za nove kontrolne utakmice ?
” Zakazali smo meč sa leskovačkim zonašem Slogom, a blizu smo i dogovoru sa Pustom rekom iz Bojnika. U toku su pregovori sa još nekoliko klubova sa kojima bi smo igrali kontrolne utakmice. Mislim da ćemo imati pre početka i utakmicu u kupu, gde ćemo igrati punom snagom kao da se radi u prvenstvenim utakmicama”, rekao je Milić.

” Za nas ovaj zimski prelazni rok nije bio interesantan. Niko nije otišao iz kluba, a nismo želeli ni nove snage u naše redove. Imamo kompaktan igrački kadar koji se dokazao u jesenjoj sezoni. Uvereni smo da imamo igrački potencijal i kvalitetan sastav koji može da iznese teret svih obaveza koje ga očekuju u prolećnoj sezoni. Smatramo da možemo i moramo prvi proći kroz cilj, i da to možemo učiniti sa ekipom koja je jesenas bila veoma uspešna na takmičarskom planu”, dodaje.
Na pitanje kakva je finansijska situacija u klubu, odgovara da je “lokalna samouprava Leskovac glavni finansijer kluba”.

“Na osnovu postojećeg pravilnika za ovu 2018.godinu, za naš klub su opredeljena sredstva u iznosu od 260.000 dinara, na šta smo im zahvalni, jer grad ima dovoljno razumevanje za sve fudbalske klubove u našoj ligi. Nadamo se da će nas sagledati, i putem rebalansa, za jesen, kada se budemo našli u višem rangu, jer takmičenje u zoni višestruko je skupo”,  kaže Milić.

Kao dugogodišnji igrač i kapiten ekipe Novica Milić bio je glavni kreator igre svoje ekipe, a sada kada je seo u predsedničku fotelju mora da razmišlja o svim problemima koje ima klub.
” Imam dva veoma vredna i preduzimljiva potpredsednika Stanoja Sokolovića i Miodraga Ristića koji su izuzetno posvećeni klubu, a tu je i prvi operativac kluba sekretar Ivica Pejković, koji je naš klupski Zoran Laković, a za rad sa ekipom zadužen je trener Goran Mihajlović. Od skoro imamo i ekonoma kluba, a taj posao radi bivši golman Stanislav Đorđević. Ima još puno ljudi koji svaki na svoj način i okviru svojih mogućnosti pomažu klubu “, objašnjava Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare