Sade drveće na ulici

LESKOVAC

U ulicama koje su od skora jednosmerne, kao npr. Cara Dušana, sadi se drveće na ulici a ne na torotaru, kao je to bilo uobičajeno, što izaziva reakcije stanara ali i prolaznika.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić objašnjava ovu neobičnu pojavu da je “sastavni deo ulice i trotoar i kolovoz, koji čine saobraćajnicu”.
„Sadna mesta se postavljaju tamo gde je to izvodljivo, gde nemamo instalacije i nama je cilj da između parkiranih automobila imamo zasađeno drveće. To je jesenja sadnja koju smo najavili, tako da to nije nešto novo, nego nešto što se i ranije dešavalo u gradu. Sve je to u cilju da osavremenimo i oplemenimo prostor, da obezbedimo i zaštitimo životnu sredinu. Moj apel je da sve to čuvamo, da nam traje… Svi ti radovi se izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom i sa odobrenjem dobijenim na osnovu te dokumentacije.“
Na pitanje kako ovaj običaj sadjenja drveća na ulici utiče na bezbednost saobraćaja , Nikolić kaže da je odobrenje dalo i Odeljenje za saobraćaj  Gradske uprave.
„Oni su dali saglasnost na projektnu dokumentaciju, tako da nema problema sa bezbednošću u saobraćaju,“ tvrdi Nikolić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare