Sad i verifikovan Ugovor o bratimljenju grškog Seresa i Niša

NIŠ

Nakon što je nedavno potpisan sporazum o bratimljenju grada Niša i opštine Seres na severu Grčke u tom mestu, po dogovoru potpisnika, sporazum je  verifikovan i u Nišu, pred odbornicima Skupštine grada i gradskim zvaničnicima, koji su svojim pristankom u gradskom parlamentu, potvrdili nameru Niša da se i zvanično pobratimi sa Seresom.

Sporazum je potpisan u prisustvu vladike niškog Arsenija, predstavnika vojske, policije i gostiju grada.

„Srbija i Grčka već 150 godina imaju, ne samo prijateljske, već i istinske bratske odnose i naša dva naroda su uvek bili saveznici, na istoj strani istorije. Kad god je bilo potrebno stajali smo jedni uz druge. Bliskost dva naroda i dve države potvrđena je mnogo puta tokom 150 godina dugih odnosa Srbije i Grčke. Grčka je i danas, iskreni prijatelj i partner Srbije na evropskom putu. Dobri odnosi se ne podrazumevaju, dobri odnosi moraju da se neguju, da se grade, da se jačaju i današnje potpisivanje Protokola o saradnji između Opštine Seres i Grada Niša je potvrda želje da učvrstimo  i unapredimo sve što nas je do sada vezivalo“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Petros Agelidis, gradonačelnik Seresa, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je sa svojim saradnicima u Nišu, u vreme Dana svetog cara Konstantina i carice Jelene i što se upravo u ovom momentu verifikuju bratski odnosi dva naroda i dva grada.

Na ceremoniji potpisivanja u Gradskoj kući, prikazana su i dva promo filma o Nišu i Seresu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare