Sa tehnologijom na TI

LESKOVAC

U holu Leskovačkog kulturnog centra održana je manifestacija „Sa tehnologijom na ti“ u organizaciji Tehnološkog fakulteta i uz saradnju srednjih škola sa teritorije grada. Posetiocima svih uzrasta približen je svet nauke na jedan zabavan i primamljiv način – od radionice zdrave hrane i kuhinjske laboratorije, preko slikanja na platnu i proizvodnje eko-goriva, pa sve do senzora i robotike. Zainteresovani su mogli da saznaju sve o mudroj reciklaži kuhinjskog otpada, zdravoj ishrani, da isprobaju 3D tehnlogije, sami naprave preparat za negu kože, poslastice i mnogo drugih zanimljivih stvari.

Dekan Tehnološkog fakulteta Dragiša Savić podseća da je Leskovac uvek bio grad proizvodnje, najpre zanatski centar, a kasnije i pionir industrijalizacije.

„Obrazovni sistem se prilagođavao svakom periodu razvoja. Zato su danas prisutne sve srednje škole, koje čine jedinstven obrazovni prostor. Manifestaciju „Sa tehnologijom na ti“ ćemo narednih godina širiti i u nju uključivati druge obrazovne ustanove, a sve u službi daljeg razvoja lokalne zajednice.“

Manifestaciju je otvorio član Gradskog veća Dragoljub Đorđević rekavši da se kroz nauku i tehnologiju mogu povezati mlađe i starije generacije.

„U prilici smo da upoznamo zanimljivu stranu tehnologije, zahvaljujući entuzijastima sa Tehnološkog fakulteta. Izuzetno mi je drago što na ovako malom mestu možemo videti mnogo mladih darovitih ljudi, željnih da se bave naukom i tehnologijom, pre svega iz ljubavi. Za usađivanje ljubavi prema nauci i tehnologiji su zaduženi njihovi profesori, priznati naučni radnici, ali i svi drugi pripadnici intelektualnog sloja društvene zajednice.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare