Sa takmičenja u Bečeju niški streličari se vratili sa četiri medalje

NIŠ

Streličari SK Niš osvojili su četiri medalje na  streličarskom turniru koji je održan 15.januara u Bečeju. Na takmičenju je učestvovalo šestora takmičara iz niškog  kluba, dok se za medalje takmičilo blizu 100 streličara iz cele Srbije u svojim kategorijama.                                   

„Naš klub je u skladu sa mogućnostima učestvovao sa šestoro takmičara koji su osvojili čak 4 medalje. Kao što smo već navikli, u muškoj seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom je bilo najviše takmičara, čak 27, i ovde su za naš klub nastupali Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Kvalifikacioni deo završavaju na trećem i petom mestu, a kroz eliminacije sižu do toga da u direktnom duelu gađaju za bronzanu medalju. Meč je bio krajnje neizvestan ali na kraju Mihajlo pobeđuje sa 6-4 i osvaja bronzu dok Marko završava kao četvrti“, kažu u SK Niš.

                            U konkurenciji juniorki olimpijski luk Danica Nikolić kvalifikacije je završila na drugom mestu što kasnije kroz eliminacije i potvrđuje i osvaja srebro na ovom turniru.

                           „Kod seniora golim lukom nastupili su Stojanović Dejan Stojanović , Dragoljub Majović i Petrović Veljko Petrović. Kvalifikacije nisu prošle najbolje i Dejan završava kao sedmi, dok Veljko i Dragoljub zauzimaju deseto i četrnaesto mesto. Srećom po nas, eliminacije su donele iščekivani preokret i na kraju Dejan stiže čak do medalje, ovog puta bronzane, dok Dragoljub i Veljko u finalnom plasmanu dele deveto mesto. Ekipno, ova trojka je osvojila srebro“, kažu u SK Niš id odaju:

                            „Ovo nije idealan početak sezone, ali su medalje zaslužene i turnir smo iskoristili da uvidimo gde imamo prostora za napredak. Sezona je još uvek na početku, ali nas već kroz dva meseca očekuje državno prvenstvo. Pre toga, naredni turnir koji se boduje za finalni plasman kupa Srbije će se održati u Nišu, i to 5. februara u sali Miroslav Antić. Nadamo se daleko boljem učinku naših takmičara na domaćem terenu“, zakljućuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare